Porin matkailu porskuttaa jo tulevaisuuden kesissä

Pori neuvottelee suurtapahtumista jo vuodelle 2017. Nykyisistä tapahtumista Sonispheren jatkosta odotetaan päätöstä loppuvuoteen mennessä.

Pori
Sonispheren sunnuntain konserttipäivää oli seuraamassa 40 000 hevifania.
Sonispheren sunnuntain konserttipäivää oli seuraamassa 40 000 hevifania.YLE / Kati Rantala

Porin Seudun Matkailun myynti- ja markkinointijohtaja Maria Sunin tiedossa ei ole Porille kilpailijoita Sonispheren pitopaikaksi.

- Sonisphere -neuvotteluja jatketaan edelleen tänä syksynä ja katsotaan miten meidän käy. Tapahtuma kuitenkin oli tänä vuonna onnistunut trombista huolimatta. Järjestäjät ovat antaneet hyvin positiivista palautetta. Loppuvuoteen mennessä asiat saadaan neuvoteltua ja ratkaisuja kuullaan, Suni tuumaa.

Yyterin Beach Futis järjestetään ensi kesänäkin, mutta sen järjestelyjä helpotetaan levittämällä tapahtuma useammalle päivälle. Näin kävijöitä on vähemmän per päivä. Ensi kesänä Porissa järjestetään Pori Jazzin, SuomiAreenan ja Beach Futiksen lisäksi heinäkuun alussa Farmari 2010 maatalousnäyttely, johon odotetaan runsasta 70 000 kävijää. Kävijämäärien kasvattamisessa alkaa katto tulemaan vastaan Porin osalta.

- Eihän se aina ole se intressi lisätä kävijämääriä, vaan tapahtuman laadun kehittäminen. Meillä on Suomessa niin paljon tapahtumia ja kävijät ovat erittäin laatutietoisia, joten sisällön kehittäminen on ensisijaisen tärkeää, sanoo Suni.

Laadun, kävijämäärien ja ajankohdan tasapainoilua

Porin Seudun Matkailun tavoitteena on saada Poriin valtakunnallisia tapahtumia myös talviaikana.

- Haarukkaa pyritään levittämään myös muihin vuodenaikoihin. Suurin rutistushan on tällä hetkellä heinäkuussa, mutta myös kesä- ja elokuu on nyt saatu tapahtumakuukausiksi. Teemme parhaillaan ankarasti töitä myös esimerkiksi tarlvitapahtumien eteen, kertoo Maria Suni Maisasta.

Sunin mukaan Pori tarvitsee edelleen suuria yleisömassoille tarkoitettuja tapahtumia, jotta myös yksittäiset matkailijat löytävät tiensä kaupunkiin.

- Isot tapahtumathan ovat niitä, jotka meidät nostaa niin Suomen kuin vähän laajemmallekin kartalle. Suurien tapahtumien myötä tulee paljon myös pienempiä tapahtumia, mikä nähtiin jo silloin, kun juhlavuotta rakennettiin. Silloin isojen tapahtumien kylkiäisinä tuli jopa 150 pikkutapahtumaa. Pori on mielestäni näyttänyt kyntensä tapahtumien järjestäjäkaupunkina, sanoo Maria Suni Porin Seudun Matkailu oy:stä.

Vuosi toisensa jälkeen Porin kesästä puhuttaessa käytetään superlatiiveja. Jokainen kesä tuntuu ylittävän edeltäjänsä.

- Saadaan olla tyytyväisiä. Kyllähän jo Porin juhlavuotena 2008 meillä oli melkoinen kesä ja tilastot näytti upeilta. 2009 veti vielä paremmaksi ja tämä kesä 2010 jälleen näyttää erinomaisen menestyksekkäältä. Kyllä siinä on huomattavaissa sellaienn lumipalloreaktio, että kun jotkut asiat saadaan toimimaan ja niin on käynyt tässäkin tapauksessa, Maria Suni iloitsee.

Lähteet: YLE Satakunta