Kainuulainen design esillä Habitare-messuilla ja Japanissa

Kainuulaisen huonekalumallisto KAINUn markkinointi käynnistyy vauhdilla tänä syksynä. Habitare-sisustusmessujen lisäksi KAINU-mallisto on esillä Japanissa Hirameki-näyttelyssä Tokion design-viikolla loka-marraskuussa.

Kotimaa
Parru-nojatuoli
Kainu-malliston Parru-nojatuoli.YLE / Kalle Heikkinen

Kainuun puualan osaamista hyödyntävä KAINU-huonekalumallisto on valmiina markkinoille.

Kainuun Etu Oy:n johtaman huonekaluteollisuuden kehittämishankkeen näkyvin hedelmä on kypsynyt, KAINU-mallistosta löytyy huonekaluja kotiin ja julkisiin tiloihin, uutuutena on mukana myös Elina Heleniuksen suunnittelemia tekstiilejä.

Habitare on lähtölaukaus

Hankkeessa mukana olevat ovat käyneet Habitare-sisustusmessuilla (siirryt toiseen palveluun) jo vuosi sitten tutustumassa messuosastoihin. Silloin päätettiin, että KAINU-mallisto on esillä Ahead!-design-osastolla (siirryt toiseen palveluun), joka on omistettu suomalaiselle muotoilulle.

- Tämä on lähtölaukaus kaupallistumiselle. Hinnastot on laadittu ja myyntikanavat ovat kunnossa, kertoo metsä- ja puutuotealan toimialapäällikkö Jari Komulainen Kainuun Edusta.

KAINU-mallisto oli alkuvuodesta esillä Tukholmassa huonekalumessuilla ja sieltä saadut kokemukset ovat hyviä. KAINU-malliston huonekalut on valmistettu pääosin männystä, mutta mukana on myös koivutuotteita.

- Tukholmasta opittiin se, että puu ja erityisesti mänty on tulossa sisustukseen, Komulainen kertoo.

Kainuulaista mäntyä Tokioon

KAINU-mallisto on 64 muun suomalaisen toimijan kanssa mukana Design Forum Finlandin vientihankkeessa, joka tuo KAINUn esille Hirameki-näyttelyssä (siirryt toiseen palveluun) Tokion design-viikolla loka-marraskuussa. Omaperäisten huonekalujen suunnittelun takaa löytyy Kainuussa syntynyt sisustusarkkitehti Kaarle Holmberg, jonka työt on huomattu Japanissakin.

- Kaarle Holmberg on palkittu Japanissa aiemmin, joten hän osaa sen muotokielen, joka Japanissa myy. Japanin-vientihankkeessa saamme myös tärkeitä design-verkostoja, muistuttaa Jari Komulainen.

KAINU-malliston tuotteet ovat jo matkalla Japaniin Hirameki-näyttelyyn, koska rahti itään kestää kauan.

- Se on päänavaus, ensimmäinen askel johonkin uuteen. Me olemme valinneet Japanin, sieltä lähdemme maailmaa valloittamaan. Kyllä meille Japanin markkinoista riittää pienikin osuus, että olemme tyytyväisiä, Komulainen sanoo.

Lähteet: YLE Kainuu / Hanne Kinnunen