1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. À la carte

Karelia À la Carte maistuu pohjalaisille

Karjalaiset herkut maistuvat Etelä-Pohjanmaalla. Kymmenisen pohjoiskarjalaista ruoka-alan yrittäjää osallistui viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa Kauhajoen Ruokamessuille.

À la carte
Joensuussa valmistettuja sultsinoita
Sultsinat on täytetty yleensä riisipuurolla, mutta monilla on makumuistoja myös mannapuurotäytteisistä sultsinoista.YLE

Karelia À la Carte -nimen alla tarjottiin länsisuomalaisille herkkuja hyvällä menestyksellä.

- Karjalanpiirakoiden, vatruskoiden ja sultsinoiden lisäksi kauppansa tekivät muun muassa kala- ja marjajalosteet, kertoo ProAgria Pohjois-Karjalan maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Johanna Rinnekari.

Kauhajoen Ruokamessut on lajissaan Suomen suurimpia tapahtumia. Kävijöitä on noin 15 000.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi