Lyhyet turvavälit ja kiire huolestuttavat liikenteessä

Suomalaisautoilijoita huolestuttavat liikenteessä eniten lyhyet turvavälit ja punaisia päin ajaminen, ilmenee Soprano Oyj:n tekemästä työmatkaliikennetutkimuksesta. Riskitekijöinä pidetään kuljettajien kiirettä ja äkkipikaisuutta.

Kotimaa

Yli 70 prosenttia vastaajista arvioi, että lyhyet turvavälit ja punaisia päin ajaminen aiheuttavat eniten onnettomuustilanteita. Ongelmina nähdään myös ylinopeus ja liikennemerkkien noudattamatta jättäminen.

81 prosenttia pitää suurena riskitekijänä kuljettajan kiirettä, 75 prosenttia äkkipikaisuutta ja 71 prosenttia väsymystä.

Koululiikenteessä suurimpina riskeinä pidetään päin punaista ajamista, lasten puutteellisia liikennetaitoja ja kevyen liikenteen väylien puutetta.

Kolmannes työmatkansa autolla ajava antaa omille ajotaidoilleen kouluarvosanan 9 tai 10. Suurin osa arvioi osaamisensa 7:n tai 8:n arvoiseksi. Vain joka neljäs sanoo tuntevansa liikennesäännöt erittäin hyvin, kolme neljästä melko hyvin.

Joka kolmas työmatkansa autolla ajava vastaaja sanoo haluavansa lisäopetusta ja valistusta liikenteessä. Kaksi kolmesta pitäisi hyvänä verkkopalvelua, jossa voisi harjoitella liikennesääntöjä ja ajamista.

Verkkoliiketoiminnan asiantuntijayritys Sopranon sähköiseen kyselyyn vastasi elokuussa 4 794 ihmistä. Vastaajista 52 prosenttia oli miehiä ja 48 prosenttia naisia.

Lähteet: YLE Uutiset