Godard ei pokkaa Oscar-palkintoaan

Ranskalainen elokuvaohjaaja Jean-Luc Godard ei aio osallistua Oscar-palkintojen jakoon Yhdysvalloissa marraskuussa. Tuolloin Godardille oli määrä ojentaa kunnia-Oscar elämäntyöstä. Ranskalainen elokuvanero on aina ollut vahvasti Hollywood-vastainen, mutta poisjäännin todellinen syy on Godardin ikä.

kulttuuri

The Australian -lehden toimittaja haastatteli Godardin elämänkumppania Anne-Marie Mievilleä, joka kertoi julkisuudesta varsin pidättyväisen ohjaajan jättäytyvän palkintojenjaosta. Mievillen mukaan palkinnon ottaa vastaan todennäköisesti joku tuottajakumppaneista, sillä Godard, 79, on itse liian vanha matkustaakseen.

Kun kunnia-Oscareilla palkittavat julkistettiin elokuussa, elokuva-akatemia kertoi ettei ole onnistunut löytämään Godardia asiasta ilmoittaakseen. The Australian -lehden mukaan kirje oli sentään tullut perille ohjaajasuuruudelle.

Marraskuun Oscar-tilaisuudessa kunniapalkinto annetaan myös muun muassa ohjaaja Francis Ford Coppolalle. Itse Oscar-gaala järjestetään ensi vuoden helmikuussa.

Lähteet: YLE Uutiset