Rock-kappaleet eivät käy enää kaupaksi Britanniassa

Rockhitit ovat vähenemässä Britannian singlelistalla. Music Week -lehden mukaan rock-sinkkujen myynti on laskenut alkuvuonna lähes viidenneksen viime vuoteen verrattuna.

viihde

Britannian virallisia listoja kokoavan yrityksen mukaan sen sijaan urbaaniksi rytmimusiikiksi tai popiksi laskettavien sinkkujen myynti on kasvanut molemmissa tyylilajeissa kolmanneksella.

Music Week -lehden mukaan Britannian sadan myydyimmän kappaleen joukossa on ollut tänä vuonna vain viisi rock-kappaletta. Myydyin rock-single on ollut vuonna 1981 julkaistu Journeyn Don't Stop Believin', joka nousi uudelleen pinnalle tv-sarja Gleen myötä.

Lehden haastatteleman Absolute Radion musiikkipäällikkön James Curranin mukaan listoista on tullut entistä ennalta-arvaamattomampia. Hän sanoo, että jopa tunnetuimpien rockbändien on vaikeaa saada itselleen hittejä.

Elbow-yhtyeen laulaja Guy Garvey on puolestaan sanonut BBC:n haastattelussa, että singlejä ostavat Britanniassa lähinnä 13-vuotiaat tytöt.

- Heille on enemmän tarjontaa kuin kitaraa soittaville pojille. Rockista pitävät ostavat albumeja tai ostavat netistä useamman kappaleen kerralla. Mielestäni singlelistat eivät näytä, kuinka suosittua kitaramusiikki edelleen on.

Lähteet: YLE Uutiset