Päähänpistosta syntyi tapahtumia Tornioon

Joskus tarvitaan vain hieman hullu päähänpisto ja reilusti intoa, että kaupunkiin saadaan säpinää ja vieläpä innostunutta väkeä mukaan. Torniolaiset dj:t päättivät kesällä soittaa levyjä omaksi ja muiden iloksi ja samantien alkoi Torniossa tapahtua.

Tornio
Antti Tyni ja Markku Konttila sekä pieni osa levykokoelmista.
Dj:t Antti Tyni ja Markku Konttila järjestävät Torniossa bileitä vain, jotta saisivat pitää hauskaa, kuunnella hyvää musiikkia ja tarjota saman muillekin. Rahallista voittoa tapahtumilla ei tavoitella.YLE / Laura Holappa

Kuluneen kesän alussa kaksi torniolaista tiskijukkaa, Markku "Unne" Konttila ja Antti "Tynsky" Tyni pistivät facebookissa pystyyn ryhmän, jonka tavoitteena oli järjestää Pikisaaressa kaikille avoimet bileet - ja se onnistui niin hyvin, että kesällä pirskeitä oli kahdet ja syksyä kohti homma vain kasvaa.

Sana pirskeistä levisi paitsi Facebookin kautta, myös puskaradion avulla, ja ensimmäisissä Pikisaari-bileissä kävi noin 140 henkeä ja toisissa lähes 180. Palaute oli pelkästään positiivista.

- En ole kuullut mitään negatiivista, ihmiset ovat vain kyselleet koska on seuraavat bileet, kertoo Tyni.

- Se oli ihan uskomatonta. Facebook-ryhmässä oli ensin sata jäsentä ja olimme ihan että jee, ja nyt siinä on pikkusen vajaat 800 jäsentä, Konttila hehkuttaa.

Pikisaari-bileitä järjestämässä oli Tynin ja Konttilan lisäksi muita innokkaita vapaaehtoisia ja dj-vieraitakin saatiin. Ja kun setti toimi hyvin, ryhmä päätti vaihtaa nimen Pikisaari-bileistä muotoon Let the music speak, jotta tapahtumia voitaisiin järjestää jatkossakin nimestä ja paikasta riippumatta.

Seuraava tapahtuma jo kaksipäiväinen

Tiskijukkien mielissä siintää jo useita tapahtumia Tornioon, mutta toistaiseksi vasta yksi on lyöty lukkoon. Poppoo järjestää kaksipäiväisen Summer shut down -tapahtuman ravintola Umpitunnelissa lokakuun 8. ja 9. päivinä.

Väkeä toivotaan rutkasti enemmän kuin kesän pippaloihin, joten tällä kertaa ei tyydytä pelkkään puskaradioon ja Facebookiin, vaan mainoksia levitetään Oulua ja Rovaniemeä myöten. Kymmenen tiskijukan voimin tarjolla on jotain sellaista, jota Torniossa ei ole ennen nähty.

- Nyt on teemana tämä Summer shut down, mutta sitten myöhemmin tulee erilaisia talviteemoja. Ja olemme puhuneet eri artistien kanssa, jotka tulisivat esiintymään, kuten K-System, Darude, Mikael Gabriel, Konttila luettelee.

- Ei jää tähän, se on ihan varma, Konttila lupaa.

Hauskanpitoa ja musiikkia, ei voittoa

Tyni ja Konttila painottavat, että tavoitteena ei missään vaiheessa ole ollut tehdä voittoa bileiden järjestämisellä. Hommia tehdään pelkästään intohimosta musiikkiin ja halusta viettää aikaa mukavassa seurassa hyvää musiikkia kuunnellen.

Sama mahdollisuus haluttiin tarjota muillekin ikään katsomatta - ja ilmaiseksi.

- Maksoimme itse hupiluvat ja laitevuokrat. Meillä oli kyllä ilmoitus, että avustaakin saa, koska laitteet eivät ole ilmaisia. Ja tulihan sinne sitten jonkun verran avustuksia, että saimme laitteet, Konttila toteaa.

Ja näiden tiskijukkien levylautasilla eivät pyöri tutut ja moneen kertaan radiosta kuullut listahitit, vaan päämääränä on tutustuttaa torniolaisia sellaiseen tanssittavaan uuteen musiikkiin, jota muualla ei kuule. Miehet lupaavat tarjoilla ainakin reggaeta, dancehallia, trancea, dubsteppiä, drum 'n bassia, housea ja kaikkea siltä väliltäkin.

Lähteet: YLE Perämeri / Laura Holappa