1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemikeitto sai kehuja

Rovaniemi-viikon kunniaksi tarjottu kouluruoka sai kehuja vanhemmilta kaupunkilaisilta. Neljässä Rovaniemen kouluravintolassa oli tiistaina iltapaivällä tarjolla päivällä kouluruokana ollutta Rovaniemikeittoa sekä lisäksi vihanneskeittoa.

kouluruoka
Rovaniemikeitto
Rovaniemikeitto kelpaa vanhemmille ruokailijoille.YLE/Raimo Torikka

Keittojen lisäksi tarjolla oli ohrarieskaa ja ruisleipää sekä jälkiruokana kahvi tai marjakiisseli. Kaikki syömässä käyneet saattoivat maksaa vapaaehtoisesti ruoastaan UNICEF-lippaaseen. Keräys lahjoitetaan lyhentämättömänä UNICEF-keräykseen.

Kouluruokaa kävi testaamassa Maakuntakadulla, kouluravintola Mesimarjassa rovaniemeläinen Kauko Vuorjoki usean muun tapaan. Vuorjoki kertoi maistaneensa molempia tarjolla olleita keittoja.

- Molemmat olivat hyviä. Pääruokana tämä Rovaniemi-keitto oli erittäin hyvää. Kehuin pöytäseurueelle että, täällähän on kunnon ohraryynejä, kokonaisesia ohraryynejä. Se kuulemma kuuluu tähän reseptiin, että on sekottu kaikkia Lapin tuotteita siihen keittoon.

Vanhempi rouva, Tuula Lohiniva kehui myös keittoja ja vakuutteli, että myös nuorten kelpaa syödä tarjolla olleita ruokia.

- Ehdottomasti kelpaa, mutta harmi että niin vähän syövät. Minun lapsenlapsi kans syö niin vähän, että ei näitäkään ruokia olis syöny, sille ei kelpaa kaikki. harmi, että nuoret syövät niin vähäsen.

Lohiniva myös muisteli entisaikojen kouluruokia, jotka hävisivät monipuolisuudessaan nykykouluruualle.

- Kun nyt kirjojen mukaan kaikki tehhään ja lasketaan kaikki, vihannekset ja muut tarpeelliset ainekset, niin ilman muuta nyt on monipuolisempaa ja terveellisempää ruokaa kun meillä. Silloin oli ykspuolista ruskeaa soosia ja pottua, pottua pottua.

Lähteet: YLE Lappi / Raimo Torikka

Lue seuraavaksi