Strömsö herkuttelee ja nautiskelee

Strömsön puutarha tarjoaa monenlaista herkuteltavaa: sipulit on istutettu, oman omenapuun sadosta valmistetaan muun muassa piirakkaa ja yrttitarhan antimia hyödynnetään keittiössä. Syksyn jaksoissa rento yhdessäolo on edelleen kantava ajatus.

sipuli
Strömsö
Strömsön uudet jaksot alkavat 22. syyskuuta.Juha Kemppainen / YLE

Ruoka- ja vapaa-ajanohjelma Strömsö palaa tv-ruutuun uusin jaksoin 22. syyskuuta. Sipulintäyteinen avausjakso kuvattiin tiistaina. Jaksossa Strömsön huvilan puutarhaan istutetaan sipulit, tehdään sipulipiirakkaa ja esitellään ohjelman uusi puutarha-asiantuntija.

Viime keväänä Strömsön juontajaremmiin astunut Anna Teir-Siltanen tuntee uuden kauden alussa pientä nipistelyä vatsassaan.

- Totta kai jännittää vähän. Kevät antoi kuitenkin hyvän kokemuksen siitä, mitä tv-työ on. Silloin on helpompaa suunnitella myös uutta ohjelmistoa, Teir-Siltanen kertoo.

Ohjelmaa kuvataan merenrannalla sijaitsevassa vuonna 1852 rakennetusssa huvilassa Vaasan Strömsössä. Teir-Siltasen mukaan ympäristö on luovalle ohjelmalle mitä parhain.

- Tämä on inspiroiva ympäristö. Kesällä alueella on paljon elämää, on purjeveneitä ja pesiviä joutsenia.

Syksy tuo uutta, mutta on uskollinen myös vanhalle

Strömsön peruspilareita ovat alkavalla kaudella edelleen ruuanlaitto, nikkarointi, askartelu ja muu käsillä tekeminen. Myös ohjelman perusajatus on ennallaan: yhdessä hauskan pitäminen. Pääviesti katsojille on kiteytettynä rento elämästä nautiskelu.

- Haluamme tuoda esille hyvää yhteishenkeä, iloista ja spontaania elämänasennetta. On tärkeää huomata, että elämästä voi nauttia helposti, ei tarvitse aina tehdä isoja projekteja, ohjelman juontaja Anna Teir-Siltanen toteaa.

Strömsö-ohjelmaa alettiin tehdä kesällä 2002. Ohjelma on suosittu myös suomenkielisten parissa. Teir-Siltanen uskoo, että suosion taustalla on juuri Strömsön iloinen elämänasenne ja aiheiden ajattomuus.

Syksyn jaksoissa vierailevat muun muassa ruotsalainen entinen ampumahiihtäjä Magdalena Forsberg ja Nyrkkeilijä Robert Heleniuksen avovaimo Sandra Helsing. Jaksossa, joka nähdään tv:ssä 29. syyskuuta, vierailee rockyhtye CMX. Jaksossa he muun muassa kokkaavat ja laulavat.

Strömsön ensilähetys nähdään jatkossa FST5-kanavalla keskiviikkoisin klo 20. Uusintalähetys on sunnuntaisin klo 17.15.

Lähteet: YLE Pohjanmaa / Heidi-Maria Harju