1. yle.fi
  2. Uutiset

Vimpelin Saarikentällä parannetaan yleisön turvallisuutta

Vimpelin Veto varautuu Superpesiksen mahdolliseen loppuotteluun parantamalla yleisön turvallisuutta. Yleisöä suojataan mm. verkoilla. Viime sununtaina alle 4000 katsojalle rakennettu kenttä veti sisään yli 5000 henkeä.

Vimpelin Veto
Saarikentän katsomossa oli tunnelmaa Superpesiksen toisessa finaaliottelussa 5.9.2010
YLE Pohjanmaa
Vimpelin Saarikentällä tehtiin yleisöennätys Vimpeli-KPL -ottelussa 5.9.2010
Saarikentällä varaudutaan sunnuntaihin. Toimittaja Anri Koski, leikkaus Pasi Takkunen. (1:46)

Viime viikonloppuna Vimpelin Saarikentän valtasi hurmioitunut yleisö. Yleisöennätys keräsi 5200 katsoja, edellinen ennätys oli 4700, ja se kirjattiin noin 20 vuotta sitten. Jos Superpesiksen miesten mestaria ei saada selville lauantaina Kouvolassa, sunnuntaiksi on odotettavissa Vimpeliin uusi yleisöennätys.

Turvaverkot pysäyttävät pesäpallon

Pesäpallot kiitävät noin 170 kilometrin tuntivauhdilla. Yleisön turvallisuutta on nyt pakko kohentaa mm. verkkojen avulla.

- Turvaverkot vedetään ihan takarajalle asti. Näin saadaan pitkät sivut suojattua, ja verkko tulee yleisön eteen. Pallo pysähtyy verkkoihin, kertoo Vimpelin Vedon pesäpallojaoston puheenjohtaja Miika Jaatinen.

- Verkkojen ansiosta peli myös monipuolistuu, koska pelaajat uskaltavat lyödä rohkeammin, jatkaa Jaatinen. Verkkoja ei kuitenkaan ole tarvetta vetää pääkatsomon eteen.

Makkarat jo matkalla Vimpeliin

Oli ottelua tai ei, urheiluseuran pitää varautua makkaranmyyntiin.

- Makkarat on jo tilattu Vimpelin kauppoihin, ja sieltä ne sitten vain siirretään tarvittaessa grillauspaikkoihin. Makkaroilla on palautusoikeus, joten seuralle ei tule järjestelystä lisäkustannuksia, varmentaa Jaatinen.

Istuinpaikkoja ei voi etukäteen varata

Viime sunnuntain ottelussa närää aiheutti se, etteivät Kouvolan joukkueen kannattajat saaneet istumapaikkoja. Numeroituja istuinpaikkoja ei edelleenkään ole, vaan ne menevät siinä järjetyksessä, kun ihmiset saapuvat katsomoon. Tähän pitää myös vimpeliläisten sopeutua, kun he matkaavat ensi lauantain otteluun toiselle puolen Suomea.

- Kouvolaan on lähdössä Vimpelistä viisi bussia. Kaikille on teroitettu, että lähtekää hyvissä ajoin, jotta saatte paikat. Kyllä tämä on tasapuolista yleisön kohtelua molemmilla paikkakunnilla, muistuttaa Miika Jaatinen

Lähteet: YLE Pohjanmaa / Anri Koski

Lue seuraavaksi