Bosnialaisesta järvestä löytyi 250 luurankoa

Bosniassa on löydetty noin 250 ihmisen luurankoa Perucac-järjvestä. Asiantuntijat uskovat jäännösten kuuluvan muslimeille, jotka katosivat Bosnian sodan alussa serbijoukkojen tekemissä puhdistuksissa Visegradin kaupungin lähellä.

Ulkomaat

Kadonneita etsivän instituutin edustaja Amor Masovic kertoo uutistoimisto AFP:lle, että Visegradin alueella etsitään edelleen yli 800:aa kadonneksi ilmoitettua. Instituutissa uskotaan, että puolet heistä on heitetty Perucac-järveen.

Etsinnät järvellä alkoivat heinäkuun lopulla, kun veden pinta laski ennätyksellisen alas padon korjaustöiden vuoksi. Järveen oli määrä laskea jälleen vettä torstaina, mutta instituutti on pyytänyt etsinnöille lisäaikaa lokakuun alkuun asti.

Perucacista alkaa Bosnian ja Serbian rajalla virtaava Drinajoki, ja bosnialaiset ovat pyytäneet Serbian viranomaisia tekemään etsintöjä omalla puolellaan rajaa.

Vuosina 1992 - 1995 käyty Bosnian sota vaati noin 100 000 ihmisen hengen. Kansainvälisen Punaisen Ristin mukaan noin 10 000 ihmistä on yhä kateissa.

Lähteet: AFP