Hevi myy C-kasetillakin

Vanhoille äänitemuodoille kuten C-kasetille löytyy käyttäjiä jatkuvasti. Muun muassa hevidiggarit ja kotimaisen iskelmän fanit koluavat kirpputoreja ja antikvariaatteja löytääkseen alkuperäisiä äänityksiä. On olemassa myös musiikkia, jota ei löydy kuin C-kasetilta.

viihde
YLE

Antikvariaatin pitäjä Pekka Nieminen Hollolasta on vankkumaton C-kasetin kannattaja.

- C-kasetin vonkuminen on yhtä legendaa. Vonkuminen ei johdu kasetista, vaan huonosta mankasta, jolla kasetti on äänitetty tai jolla sitä kuunnellaan. Olen kuunnellut C-kasetteja vuosikymmeniä, eivätkä ne miksikään mene, jos mankka on huollettu ja kunnossa.

Suomessa C-kasetille ei juuri tehdä enää uusia levyjä. Pekka Nieminen uskoo kuitenkin C-kasetin uuteen tulemiseen, sillä formaatti on suosittu esimerkiksi Välimeren eteläpuolisissa maissa.

- Niin kauan kuin on ihmisiä, jotka C-kasettia haluavat, sitä tulee markkinoille, uskoo Nieminen.

Hevidiggarit ovat uskollisia levynostajia ja etsivät suosikkejaan myös C-kaseteilta. Niinpä esim. Iron Maiden on kassumarkkinoillakin kova sana.

On myös olemassa arvokkaita ääniteharvinaisuuksia, joita löytyy vain C-kasetilta. Niemisen suosikkeja ovat niin ikään kasetissa pyörivät Sleepy Sleepers ja Sossupossu.

Radiosta nauhoitetut ovat aarteita

- Ne, jotka ovat ymmärtäneet säilyttää C-kasettinsa, etenkin itse äänitetyt sellaiset, omistavat aarteita, myhäilee Nieminen.

Hänellä on musiikin lisäksi kaseteilla kultaakin kalliimpaa puhetta menneiltä vuosikymmeniltä.

Lähteet: YLE Lahti