Antti Pohja miettii uransa jatkoa

Tampere United kohtaa Valkeakosken Hakan Pirkanmaan derbyssä, mutta Antti Pohja on edelleen sivussa sinipaitojen kokoonpanosta. Pitkä ja hankala vamma on saanut miehen pohtimaan uransa jatkoa. Sopimuksen umpeutuessa onkin aika miettiä, mitä keväällä valmistunut maisteri todella tahtoo tehdä.

urheilu
antti pohja
YLE Tampere

Antti Pohjan kaksi viime kautta on mennyt penkin alle. 33-vuotiaan Pohjan jalka ei kestä pelaamista.

- Ei tilanne edelleenkään kadehdittava ole. Silloin tällöin käyn harjoituksissa mukana testaamassa, mutta jalka ei kestä harjoittelua kunnolla. Käytännössä pelaaminen on utopiaa tällä hetkellä.

Uran lopettaminenkin on varsin lähellä.

- Ei tämä tällä hetkellä ole jalkapalloilijan ammatin arvoista. Sopimus loppuu tähän vuoteen ja yksi iso vaihtoehto on, että pelit jäävät tähän.

- Pari viimeistä vuotta ovat olleet hyvin vaikeita, mutta toisaalta viisitoista vuotta ennen sitä loukkaantumisia ei pahemmin ollut. Ei tässä viitsi itkeä itseänsä uneen.

Pohja valmistui keväällä Tampereen Yliopistosta suomen kielen maisteriksi ja elämässä on muutakin sisältöä kuin jalkapallo.

Perinteinen kaava pelaajasta valmentajaksi ei miestä kiinnosta.

- En koe sitä jutukseni. Kyllä se kipinä valmentamiseen olisi jo syttynyt ja olisin valmentajakurssille ilmoittautunut, Pohja miettii.

Paikallisottelun merkitys

Tampere United matkustaa illalla Valkeakosken Hakan vieraaksi. Pirkanmaan derby on omalla tavallaan erityinen ottelu myös pelaajalle.

- On siinä oma pieni lisämausteensa. Oli sarjatilanne mikä tahansa, pelaaja syttyy tällaiseen peliin.

Vaikean alkukauden jälkeen Tampere United on hilannut itseään sarjataulukossa ylöspäin ja joukkueella on mahdollisuudet vielä mm. eurokentille.

- Mahdollisuudet on vielä vaikka mihin ja lähes kaikki on vielä omissa käsissä. Joukkue on pelannut aika hyvin, kun vastoinkäymisiä on ollut ja materiaali on kapea, Pohja summaa tilannetta.

Talous vie huomion

Pirkanmaalla jalkapallokeskustelua ovat parin viime kauden ajan leimanneet puheet talousvaikeuksista. Kuralla oleva seuratalous on otsikoissa mennyt jo pelinkin edelle.

Tampere Unitedin vaikeuksista riitti otsikoita viime kaudella ja kuluva kausi on mennyt varsinkin Hakan ongelmia puidessa.

Pelaajalle tilanne on vaikea.

- Kyllä niitä uutisia seuraa, siinä on kyse kuitenkin ammatista. Se vaikuttaa siihen tuleeko leipä pöytään vai ei.

Pelikentille murheet eivät kuitenkaan yllä.

- Ei ne asiat mielessä liiku, kun pelaa, elleivät asiat ole menneet jo siihen pisteeseen, että joukkueen yhteinen tunnelma laskee. Silloin musta pilvi on ollut joukkueen yllä jo pitkään.

- Sama tunne pitää löytää nyt 33-vuotiaana kuin 3-vuotiaana, kun sinne kentälle menee, Pohja toteaa.

Lähteet: YLE Tampere / Hanna Juopperi