Koe uusi yle.fi

Miehille löydettiin naisia parhaiten houkutteleva tanssityyli

Brittiläisessä Northumbrian yliopistossa on tutkittu naisia eniten houkuttelevia, miesten käyttämiä tanssityylejä. Tärkeintä on vartalon liike.

tiede

Kokeissa filmattiin 19 miehen tavanomaista diskotanssia. 19 - 35 -vuotiaiden miehesten ihoon oli kiinnitetty markkerit, joiden liikkeen tietokone rekisteröi. Liikkeistä muodostettiin "avatar"-tietokonekuva, jolla ei ollut tunnistettavaa kasvoa tai edes sukupuolta.

Avatarin liikkeitä naytettiin 37 heteroseksuaaliselle naiselle ja heitä pyydettiin kertomaan, mitkä liikkeet olivat heidän mielestään houkuttelevimpia.

Tulokseksi saatiin kahdeksan tanssin osatekijää. Parhaimmiksi todetut tanssijat tekivät laajoja ja voimakkaita liikkeitä päällään, niskallaan ja vartalollaan. He myös taivuttelivat oikeaa jalkaansa nopeasti. Oikean jalan liike selittyy lähinnä sillä, että neljällä miehellä viidestä oikea jalka on toimivampi, samalla tavalla kuin ihmiset ovat yleensä oikeakätisiä.

Huonoiksi todetuilla tanssijoilla vartalo oli jäykkä. He heiluttelivat enemmän käsiään, mikä ei korvannut naisten silmissä vartalon liikettä.

Avatarin käyttö ehkäisi tutkijoiden mielestä tulosten vääristymän, joka olisi voinut johtua miesten ulkonäöstä tai pukeutumisesta.

Tutkimus on julkaistu Biology Letters -tiedelehdessä.

Lähteet: AFP