Nettikommentoijat esittivät arvioitaan koraanien polttamisesta

Amerikkalaispastorin suunnitelma polttaa Koraaneja on vahva loukkaus islamilaiselle maailmalle, arvioi professori Jaakko Hämeen-Anttila. Nettikeskustelijat ovat käyneet vilkasta keskustelua sananvapaudesta ja pyhän kirjan käsitteestä.

Kotimaa

Nimimerkki opiskelijaäiti ei ymmärrä.

"Outoa, että tällaisesta uutisoidaan ja kysellään asiantuntijalausuntoja. Niin maailmalla kuin Suomessakin olisi tärkeämpiä ja akuutimpia ongelmia kuin tämä."

Nimimerkki Ei tuettu selain yksinkertaistaa asian.

"Mitä väliä sillä on jos joku haluaa polttaa kirjoja, joita voi aina painaa lisää?"

Nimimerkki Fahrenheit 451 vertailee tilannetta.

"Hieno tämä vastavuoroisuus. Yhdysvalloissa tuntuu olevan valloilla sellainen näkemys, että jos joku tietty ihmisryhmä tekee jotain hirvittävää, antaa se kaikille oikeuden alentua heidän tasolleen."

Nimimerkki catharina ei haluaisi nähdä pastorin halventavan pyhää kirjaa.

"Professori Hämeen-Anttila on aivan oikeassa. Koraani on islamin pyhä kirja ja sitä ei pitäisi yksityisen pastorin halventamaan. Amerikassa näyttää yksityisen ihmisen vapaus ja oikeassa oleminen tehdä tällaisia tekoja menevän liian pitkälle."

Nimimerkki Herkkäuskoinen ihmettelee.

"Voi meitä herkkäuskoisia. Eipä järki paljon päätä pakota, lukee sitten koraania tai raamattua. Sauna pesän sytytykseen on aina käytetty jätepaperia. ja syttyyhän se hyvin myös raamattu- tai koraanipaperillakin."

Nimimerkki tapakristitty nostaa esiin sananvapauden.

"Sananvapauden ja ilmaisunvapauden näkökulmasta tämä tempaus on ihan "laillinen". Mutta miksi tämä pitää tehdä? Mitään hyvää tästä ei seuraa eikä se saa syyskuun 11 päivän 2001 tapahtumia tekemättömiksi."

Lähteet: YLE Uutiset