1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Park Group plc

Hotelli Alex Park lopettaa

Lahden hotelliverkko harvenee. Nyt lopettaa hotelli Alex Park, mukana menee 240 vuodepaikkaa sekä huomattava määrä ravintolapaikkoja useassa kerroksessa.

Park Group plc
Alex Park on yksi Lahden maamerkeistä ja varsin keskeisellä paikalla.
Alex Parkin vuokrasopimus päättyy vuoden 2010 lopussa.YLE / Lahti

Hotelli Alex Park Lahdessa lopettaa vuoden vaihteessa. Henkilökunnalle asiasta on kerrottu elokuun lopulla. Hotelliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Paavo Prepula sanoo, että syynä on määräaikaisen vuokrasopimuksen päättyminen.

Alex Parkissa on 18 työntekijää. Huoneita hotellissa on 137 ja kaikkiaan 240 vuodepaikkaa.

Prepulan mukaan yhtiöllä olisi haluja jatkaa Lahdessa - asiakaskunta ja kalusto on olemassa, mutta tilat puuttuvat.

Alex Park aloitti Lahdessa vuonna 1997.

Kiinteistö tunnettiin Lahdessa alunperin Valtakulmana, joka valmistui vuonna 1956. Parikymmentä vuotta sitten kiinteistössä toimi hotelli-ravintola Ascot S-osuuskaupan lukuun. Tällöin ravintola toimi myös 7. kerroksessa.

"Hämeenmaalle kaupattiin tiloja"

Rakennuksen omistaa tanskalainen sijoitusyhtiö, joka on tarjonnut osaa kiinteistöstä osuuskauppa Hämeenmaalle, kertoo Hämeenmaan kiinteistöpäällikkö Reijo Aaltonen. Kiinteistö on ollut myös vakuutusyhtiö Tapiolan omistuksessa.

Hämeenmaalla on vuokralla katutasosta market Mascotin toimitilat, joilla on vuokrasopimusta muutama vuosi, kertoo kiinteistöpäällikkö Aaltonen.

Tilat asunnoiksi kaavamuutoksella

Mascotin yläkerran tilat ovat olleet vuokralla Lahden Oppilastalolla, joka muutti kesällä omiin tiloihinsa, kertoo toimitusjohtaja Tapio Lilleberg.

Kiinteistöön on haettu 2006 kaavamuutos, jolla tilat voidaan muuttaa asuinkäyntöön, kerrotaan Lahden seudun rakennusvalvonnasta.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi