Kirkossa pääsee naimisiin ilman ajanvarausta

Rovaniemen kirkossa vihitään perjantaina pareja avioliittoon ilman ajanvarausta. Illan aikana voivat mennä naimisiin kaikki halukkaat parit, joilla on mukana voimassa oleva todistus avioliiton esteiden tutkinnasta.

häät (perhejuhlat)
Rovaniemen kirkko
YLE / Essi Timonen

Parit vihitään saapumisjärjestyksessä. Vihittäväksi voi ilmoittautua Rovaniemen kirkon kryptassa kello 16 alkaen. Ensimmäinen pari pääsee astelemaan avioon kello 18.

Rovaniemen kirkko on avoinna siihen asti kun vihittäviä riittää, mutta vihkipareja otetaan vastaan kello 24 saakka. Pareja on vastaanottamassa ja vihkimässä seitsemän Rovaniemen seurakunnan pappia.

Ilmoittautumisen jälkeen pari tapaa vihkipapin, ja käy hänen kanssaan vihkikeskustelun. Vihkipari saa valita itse vihkimarssit. He voivat myös halutessaan tuoda omat todistajat mukanaan. Tapahtumassa onnistuu myös useamman avioparin vihkiminen yhtä aikaa, mikäli parit sellaista toivovat.

Lyhyellä kaavalla

Hääyötapahtumassa vihkimiset tapahtuvat niin sanotusti lyhyen kaavan mukaan, eli vihkimiseen ei sisälly vihkivirttä eikä sormuslupauksia.

Seurakunta tarjoaa vihityille ja heidän todistajilleen hääkakkukahvit. Tapahtuma on osa Rovaniemen seurakunnan juhlaviikkojen ohjelmaa.