Westerlundin kumiyhtiöstä Kallasvuon N8-puhelimeen

Nokian historia on värikäs fuusioineen ja rönsyilevine toimialoineen. Toimitusjohtajat ovat eri kausina painottaneet eri tavoin yhtiön avaintehtäviä.

talous
Nokian vuosien 2006-2010  toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo.
Johtajagalleriassa Nokian toimitusjohtajat 1960-luvulta nykypäivään. Liikevaihtoluvut on muutettu nykyisiksi euroiksi Tilastokeskuksen rahanarvokerrointaulukon mukaan.YLE Uutisgrafiikka

Yhtiön historiaan mahtuu lukuisia fuusioita ja myyntejä. Yhtiö on valmistanut kaapeleita ja sähköjohtoja, kumia ja elektroniikkaa. Yhtiö kehitti tiedonsiirtolaitteita ja radiopuhelimia jo vuosikymmeniä sitten, 1960-luvulla. Alla olevasta kuvalinkistä näkyy yhtiön liikevaihdon kehitys eri toimitusjohtajien kausilla.

[ ](http://www.yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/liitetiedostot/10_Nokia_toimjohtajat.jpg (siirryt toiseen palveluun))

>> Klikkaa kuva suuremmaksi. (siirryt toiseen palveluun)

Vielä 1960- ja 70-luvuilla Nokia eli kumilla, kaapeleilla ja metsäteollisuudella. Kulutuselektroniikka nousi päätoimialaksi Kari Kairamon toimikaudella.

Langattomaan internetiin kiinnitettiin yhä enemmän huomiota 2000-luvun alussa, kun Pekka Ala-Pietilä oli toimitusjohtajana. Ollila toimi pääjohtajana vuoteen 2006 asti. Sen jälkeen hän on ollut yhtiön sivutoiminen puheenjohtaja.

Lähteet: YLE Uutiset