1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Westerlundin kumiyhtiöstä Kallasvuon N8-puhelimeen

Nokian historia on värikäs fuusioineen ja rönsyilevine toimialoineen. Toimitusjohtajat ovat eri kausina painottaneet eri tavoin yhtiön avaintehtäviä.

Johtajagalleriassa Nokian toimitusjohtajat 1960-luvulta nykypäivään. Liikevaihtoluvut on muutettu nykyisiksi euroiksi Tilastokeskuksen rahanarvokerrointaulukon mukaan. Kuva: YLE Uutisgrafiikka

Yhtiön historiaan mahtuu lukuisia fuusioita ja myyntejä. Yhtiö on valmistanut kaapeleita ja sähköjohtoja, kumia ja elektroniikkaa. Yhtiö kehitti tiedonsiirtolaitteita ja radiopuhelimia jo vuosikymmeniä sitten, 1960-luvulla. Alla olevasta kuvalinkistä näkyy yhtiön liikevaihdon kehitys eri toimitusjohtajien kausilla.

[

](http://www.yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/liitetiedostot/10_Nokia_toimjohtajat.jpg)

>> Klikkaa kuva suuremmaksi.

Vielä 1960- ja 70-luvuilla Nokia eli kumilla, kaapeleilla ja metsäteollisuudella. Kulutuselektroniikka nousi päätoimialaksi Kari Kairamon toimikaudella.

Langattomaan internetiin kiinnitettiin yhä enemmän huomiota 2000-luvun alussa, kun Pekka Ala-Pietilä oli toimitusjohtajana. Ollila toimi pääjohtajana vuoteen 2006 asti. Sen jälkeen hän on ollut yhtiön sivutoiminen puheenjohtaja.