Syksyn verhot ovat runsaat

Trendien mukaan uudistuvassa kodissa on tänä syksynä runsaat verhot. Väripaletin pohjana ovat ruskea ja harmaa, ja myös kiiltoa löytyy. Seinäpintoihin saa vaihtelua vaikkapa sisustuslevyillä.

verhot
Kuvassa Mervi Reini.
YLE / Anssi Leppänen

Väreissä hehkuu koko sateenkaari, mutta perustan muodostavat harmaa ja ruskea, erityisesti hiekanruskea. Kaupat eivät siis tänä syksynä ole täynnä vain yhtä muotiväriä, vaan vaihtoehtoja riittää.

- Nyt ei ohjata asiakasta, vaan tämä voi tehdä helpommin omia ratkaisujaan, sanoo sisustussuunnittelija Mervi Reini Kokkolasta.

Neutraaleihin, maanläheisiin sävyihin on hyvä yhdistää syksyllä lämpimiä ja keväällä raikkaita sävyjä.

Silkkiä ja taftia

Verhot ovat tänä syksynä runsaita, joten paneliverhot alkavat olla muodista mennyttä. Kiiltoa löytyy sekä tapeteista että kankaista.

- Verhoa pitää olla paljon ja muhkeasti. Kiinnitysmekanismi riippuu ikkunasta ja tilasta. Tankojen lisäksi löytyy kiskoja, jotka jäävät huomaamattomasti verhojen taakse ripustusnauhojen ansiosta.

Syksyn suosikit, silkki ja tafti, eivät ole materiaaleista edullisimpia, mutta Mervi Reini muistuttaa, että kaikkien tekstiilien uudistamisen sijaan voi uudistumista hakea vaikka pelkillä sisustustyynyillä.

Sekoittaen oma tyyli

Mervi Reini itse liputtaa kotona siustamisessa erilaisten tyylien yhdistelyn puolesta: sekaisin vanhaa ja uutta, mattaa ja kiiltoa. Ja pintoihin kontrastia.

Habitare-messujen annista Mervi Reini poimi mieleensä myös erilaisten sisustuslevyjen käytön seinäpinnoissa. Vaikkapa aidonnäköiset kivipinnat syntyvät levyjen avulla

- Eikä siihen kuulemma tarvita edes miestä...

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa