Viivästyneet maksut ovat usein hyvin arkipäiväisiä laskuja

Mikkelin torilla pääsee tänään tutustumaan perintäasioiden kiemuroihin. Intrum Justitian neuvontateltalla voi kysyä esimerkiksi rästiin jääneiden maksujen hoitamisesta ja luottotietojen säilyttämisestä.

Perintätoimistot ja luottotietopalvelu
Yle uutisgrafiikka

Viivästyneet maksut ovat usein hyvin arkipäiväisiä laskuja, kuten terveyskeskusmaksuja, päivähoitomaksuja ja vuokria. Postiluukusta tipahtanut perintäkirje aiheuttaakin yleensä hämmennystä, kertoo johtaja Juha Iskala Intrum Justitialta.

- Hyvin usein ne on ihan tällaisia peruskysymyksiä, että mitä kannattaa tehdä, kun tulee perintäkirje, sitten on tällaisia kysymyksiä, että mistä tulee maksuhäiriömerkintä ja monista asioista, että mitä ne tarkoittavat. Usein se on hyvin epäselvä asia, mitä missäkin vaiheessa perinnässä tapahtuu, kertoo Iskala.

- On suoraan ulosottokelpoisia julkisia maksuja ja käräjille joutuu tietyistä maksuista. Maksuhäiriömerkintöjä tulee eri vaiheissa, on usein epäselvää, miten ne menee, ja siksi onkin hyvä, että ottaa meihin yhteyttä, jos ei ole selvillä omasta tilanteesta, jatkaa johtaja Juha Iskala Intrum Justitialta.

Helsingissä ja eri puolilla Suomea kiertänyt neuvontateltta pystytetään nyt ensi kertaa Mikkeliin. Yhtiö on valittu kilpailutuksen myötä suorittamaan perintää mm. Mikkelin kaupungille, Etelä-Savon sairaanhoitopiirille ja Mikkelin ammattikorkeakoululle.

Lähteet: YLE Etelä-Savo