Nokialle uusi toimitusjohtaja - Kallasvuolle potkut

Nokian hallitus on nimittänyt Nokian uudeksi toimitusjohtajaksi Stephen Elopin. Elop aloittaa tehtävässään 21. syyskuuta.

talous
Nokian uusi toimitusjohtaja Stephen Elop.
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop.EPA/ Nokia

Kanadalainen Elop johtaa tällä hetkellä Microsoftin yritysratkaisuista vastaavaa yksikköä. Aiemmin hän on toiminut useiden yhdysvaltalaisten julkisesti noteerattujen yritysten johtotehtävissä.

Nokian hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan mukaan Elopilla on oikeanlaista toimialakokemusta ja kykyä johtaa Nokiaa yhtiön kaikkia mahdollisuuksia hyödyntäen.

- Nyt on oikea aika vauhdittaa Nokian uudistumista ja tuoda yhtiöön uutta, erilaisin taidoin ja vahvuuksin varustettua johtajuutta edistämään yhtiön menestystä, Ollila sanoo Nokian tiedotteessa.

Elop sanoo olevansa uudesta tehtävästään innoissaan. Elop myös kehuu Nokian globaalia asemaa ainutlaatuiseksi ja Nokian työntekijöitä lahjakkaiksi ja omistautuneiksi työlleen.

Nokian nykyinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo jättää tehtävänsä 20. syyskuuta ja jäsenyytensä Nokian hallituksessa välittömästi. Hän aloitti Nokian toimitusjohtajana kesäkuussa 2006.

Kallasvuo saa sopimuksen päättymisen yhteydessä noin 4,6 miljoonan euron korvauksen, joka vastaa 18 kuukauden peruspalkkaa.

Lähteet: YLE Uutiset