Riihimäen katutappeluiden takana hiphopparitrio?

Riihimäellä on alkusyksystä käyty useasti kadulla kaupunkilaisten kimppuun, jopa ilman mitään syytä. Aamupostin mukaan poliisi epäilee pahoinpitelyiden takana olevan samat kolme hiphoppareiden asuihin pukeutunutta nuorta miestä.

Katutappelu
Asematunneli
Riihimäen asematunneli on öiseen aikaan paikka, josta moni ei mielellään mene läpi.YLE / Miki Wallenius

Riihimäen öinen katuelämä on muuttunut vaarallisesksi. Täysin sivullisia kaupunkilaisia on joutununut viime aikoina rajujen pahoinpitelyjen uhriksi.

Viimeksi perjantai-iltana 16-vuotias poika ja 14-vuotias tyttö pahoinpitelivät 45-vuotiasta riihmäkeläismiestä Kauppakadulla.

- Tässä tapauksessa kyseessä on sivullisen pahoinpitely, kun aiemmissa tapauksista minulla on sellainen käsitys, että uhria on oikein odotettu paikalle, sanoo rikosylikonstaapeli Oiva Latikka.

Katutappeluista huolestunut Kanta-Hämeen poliisi oli jalkauttanut levottoman kaupungin kaduille siviivlipukuisen poliisipartion joka ennätti paikalle hätiin. Teinityttö ja –poika otettiin kiinni, vaikka poika vastustelikin.

Syytä aaltomaiseen väkivaltasarjaan Latikka ei osaa sanoa.

  • On olemassa aaltoja, joka syntyy sen jälkeen kun mediassa on ollut tieto rikoksesta, mutta en osaa sanoa onko tässä tapauksessa kyse tällaisesta aallosta, Latikka pohtii.

Hiphopparitrioa epäillään

Katuväkivallan suma koettiin reilu viikko sitten, jolloin keskustan alueella sattui useita pahoinpitelyitä lyhyessä ajassa. Todistajien lausunnoista poliisille on alkanut syntyä kuva, että katutappeluiden takana olisivat keskeisesti samat naamat.

Viime viikon tiistaina 23-vuotiaan riihimäkeläismiehen kimppuun käytiin Keskuskadulla.

-Tuntomerkit sopivat kaikesta päätellen kolmeen mieheen. Pukeutumiselle yhteistä ovat alhaalla roikkuvat hiphophousut, kertoo rikosylikonstaapeli Oiva Latikka.

Tapauksille yhteistä on myös se ettei nujakointia edeltänyt mitään suukopua.

Kanta-Hämeen poliisilaitos jatkaa tapausten selvittelyjä.