Viidennes suomalaisista saanut ainakin kerran maksumuistutuksen

Kuluttajista 21 prosenttia on saanut kerran maksumuistuksen tai perintäkirjeen. Useammin kuin kerran perintäkirjeen on saanut 36 prosenttia, kertoo perintäyritys Intrum Justitian selvitys maksutottumuksista.

talous

Kuluttajien oma käsitys siitä, maksavatko he laskunsa ajallaan, poikkeaa kyselyn tuloksista.

Aina ajallaan laskunsa sanoo maksavansa 77 prosenttia. Vain 21 prosenttia katsoo maksavansa laskunsa joskus myöhässä ja ainostaan kaksi prosenttia aina eräpäivän jälkeen.

Intrum Justitian mukaan kuluttajat suhtautuvat laskujen maksamiseen yhtä tunnollisesti kuin kahtena edellisenä vuotena. Taantuma ei siis näytä vaikuttaneen maksukykyyn.

- Vaikka viivästyneiden maksujen määrä onkin taatumassa kasvanut, maksuvaikeuksissa olevien henkilöiden määrä ei ole juurikaan lisääntynyt. Maksuongelmat kasautuvat samoille ihmisille, sanoo johtaja Juha Iskala Intrum Justitiasta.

Kuluttajilta kysyttiin myös, pitävätkö he mieluisampana paperista vai sähköistä laskua. Paperilaskun kertoi haluavansa 78 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Kysely toteutettiin kesän aikana Intrum Justitian asiakasneuvontateltoilla Helsingissä ja Tampereella. Kyselyyn vastasi lähes 8 000 kuluttajaa. Kyselytutkimus tehtiin kolmatta kertaa.

Lähteet: YLE Uutiset