Venäjä, Venäjä, Venäjä -luentosarja alkaa

Aleksanteri-instituutti ja Saimaan AMK järjestävät Venäjä-aiheisen luentosarjan Lappeenrannassa. Studia generalia- luentosarja Venäjä, Venäjä, Venäjä alkaa tiistaina.

luennot
Venäläisiä ostosmatkailijoita Lappeenrannassa.
Tommi Parkkinen/Yle

Yleisölle avoin luentosarja koostuu yhdeksästä luennosta. Ensimmäisellä luennolla Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivinen puhuu Venäjän haasteista kansainvälisessä politiikassa ja taloudessa.

Muilla luennoilla käsitellään esimerkiksi uskontoa, kirjallisuutta, naisten asemaa, elokuvaa ja oikeuskäsityksiä. Kaikki luennoitsijat ovat Aleksanteri-instituutin tutkijoita ja asiantuntijoita.

Helsingin yliopiston alainen Aleksanteri-instituutti on Suomen johtava Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuslaitos. Se palvelee Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen, opetuksen ja tuntemuksen kenttää erityisesti yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden alalla.

Saimaan ammattikorkeakoulu on Lappeenrannassa ja Imatralla toimiva ammattikorkeakoulu, joka tekee tiivistä yhteistyötä venäläisten, etenkin pietarilaisten korkeakoulujen ja asiantuntijaorganisaatioiden kanssa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala