Pihtiputaan uusi johtaja liputtaa itsenäisyyden puolesta

Pihtiputaan kunnanjohtajaksi valittu Ari Kinnunen pitää monipuolista elinkeinoelämää itsenäisen kunnan elinehtona. Pihtiputaalla on Kinnusen mukaan hyvät mahdollisuudet selvitä itsenäisenä eikä kuntaliitos välttämättä olisi putaalaisille paras ratkaisu.

Pihtipudas
Pihtiputaan uusi kunnanjohtaja Ari Kinnunen
Perhon kunta

Pihtiputaan uusi kunnanjohtaja Ari Kinnunen säilyttäisi Pihtiputaan edelleen itsenäisenä kuntana. Kinnusen mielestä kuntaliitokset eivät sovi Pihtiputaan kaltaiselle pitkien välimatkojen kunnalle.

- Kuntaliitokset ovat toimivia sellaisessa paikassa, jossa etäisyydet ovat lyhyitä. Ymmärrän hyvin näitä kaupunkikeskuksien läheisyydessä tehtäviä liitoksia mutta kun etäisyydet kasvavat kovin pitkäksi, niin ne hyödyt tahovat mennä, Kinnunen sanoo.

Vaikka talous on tiukalla, on Pihtiputaalla Kinnusen mielestä edellytyksiä pärjätä myös yksin. Perhon kunnanjohtajana nykyisin toimiva Ari Kinnunen pitää Pihtiputaan elinkeinoelämää virkeänä.

- Kyllähän Pihtiputaalla on kohtuullisen monipuolinen elinkeinorakenne ja minusta pihtiputaalaiset ovat tähän mennessä onnistuneet hyvin hyödyntämään kunnan halki kulkevaa nelostietä. Kunnan kokoon nähden siellä on hyvin palveluita yksityisellä puolella. Paljon kauppaliikkeitä ja Putaanportti on ihan vetovoimainen alue ongelmistaan huolimatta, listaa Kinnunen.

Juuret Keski-Suomessa

Perho on elinvoimaisen kunnan maineessa ja kunnan jättävä Kinnunen on jo joutunut vastaamaan kysymykseen, miksi Perho vaihtuu Pihtiputaaseen. Syy löytyy sukujuurista.

- Olen Kinnulasta kotoisin ja Keski-Suomi on tuttua aluetta. Ja harrastustoiminnassa tulee paljon liikuttua juuri Kinnula-Pihtipudas alueella. Pihtipudas on myös isompi kunta ja se tietysti kiinostaa. Yksi asia on myös se, että aika paljon vietän aikaa mökillä Kinnulassa ja Perhon ja Kinnulan välillä on aika huono tieyhteys. Sekin pieneltä osaltaan vaikutti, että pääsee harrastusten pariin parempia teitä pitkin, Kinnunen sanoo.

Kinnusta on kiitelty vahvasta elinkeinoelämän tuntemuksesta ja yhteiskuntasuhteiden vaalimisesta. Näillä teemoilla Kinnunen aikoo jatkaa myös Pihtiputaalla.

- Kyllähän yhteiskunnalliset asiat on sellaisia, että yhteistyötä pitää tehdä, jotta asiat etenevät, Kinnunen linjaa.

Pikakomennuksella Pihtiputaan peräsimeen

Kinnunen sai pestiinsä pikakomennuksen, sillä hän ei alunperin edes hakenut virkaa.

- Viime viikolla tiedusteltiin, että olisinko kiinnostunut ja siitä asiat lähtivät sitten etenemään. Ja eilen vasta annoin suostumuksen tehtävään, Kinnunen kertoo.

Huhujen mukaan Kinnunen kävi viikonloppuna Pihtiputaalla tuulia haistelemassa ja mies vahvistaakin liikkuneensa seudulla. Käyntiin oli tosin muitakin kuin tulevaan tehtävään liittyviä syitä.

- Olin valtuustoryhmien kuultavana mutta oikeastaan enemmän Viitasaaren puolella hirvenhaukkukokeissa yhtenä tuomarina. Sattumalta oli pihtiputaalaisia samassa ryhmässä, uusi johtaja naurahtaa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi