Koe uusi yle.fi

Lapin matkailumarkkinointiyhtiö meni nurin

Lapin kuntien omistama matkailumarkkinointiyhtiö on päätetty lakkauttaa. Lapin Markkinointi Oy:n yhtiökokous päätti tiistaina lopettaa yhtiön toiminnan, koska yhtiön toteuttamasta hankkeesta aiheutuu yhtiölle "huomattavia taloudellisia riskejä mahdollisen tuen takaisinperinnän vuoksi".

Lapin lääni
Sanna Kortelainen
Sanna Kortelainen Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja pitää Rovaniemen alkukesää onnistuneena matkailun osalta.YLE/Jarmo Honkanen

Kuntien omistama Lapin Markkinointi Oy on tehnyt isot tappiot. Yhtiön hallituksen puheenjohtajan Sanna Kortelaisen mukaan yhtiön pääoma oli lopulta 450 000 euroa miinuksella

Lapin Markkinointi Oy:n taloutta on yritetty tervehdyttää vuoden ajan yhteistyössä Lapin kuntien ja matkailuelinkeinon kanssa. Yhtiökokous kuitenkin päätti lopettaa yhtiön toiminnan, koska koska Lapin ELY-keskus saattaa periä takaisin EU-tukia yhtiön vuosina 2000-2003 toteuttamasta markkinointihankkeesta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Sanna Kortelainen sanoo, että Lapin ELY-keskus on nostanut uudelleen tarkasteluun joitakin tukia, joita myönnettiin yhdelle matkailumarkkinointihankkeelle aikana, jolloin EU-tukien ohjeistus oli Suomessa vielä epäselvä.

- Ongelmat liittyvät kilpailutuskäytäntöön EU-hankkeiden alkukaudella, jolloin ei ollut vielä syntynyt nykyistä tukikäytäntöä. Nykyinen hallitus tai henkilökunta ei ollut tekemisissä kyseisen hankkeen kanssa.

Yhtiön markkinointihankkeet keskeytetään ja loppuvuodelle suunnitellut markkinointikampanjat toteutetaan Lapin matkailualueiden yhteistyönä. Lapin Markkinoinnilla on viisi määräaikaista työntekijää eri hankkeissa, ja he jäävät nyt työttömäksi.

Lähteet: YLE Lappi / Jyri Tynkkynen