1. yle.fi
  2. Uutiset

Obamalta ilmestyy lastenkirja

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kirjoittama lastenkirja julkaistaan syksyllä. Kirja kertoo 13:sta yhdysvaltalaisesta tienraivaajasta, joukossa muun muassa maan ensimmäinen presidentti George Washington, uraauurtava taiteilija Georgia O'Keeffe ja ensimmäinen musta baseball-liiga MBL:n pelaaja Jackie Robinson.

kulttuuri

Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters -niminen teos julkaistaan 16. marraskuuta, uutistoimisto AP kertoo.

Kirjan on kuvittanut Loren Long ja sen julkaisee Random House Children's Booksiin kuuluva A. Knopf Books for Young Readers.

Kustannusyhtiö ei ole vielä julkistanut, keitä muita henkilöitä kirja käsittelee kuin Washingtonia, O'Keeffeä ja Robinsonia. Random Housen edustaja Chip Gibson sanoo kirjan ylistävän yhdysvaltalaisia yhdistäviä piirteitä - kykyä tavoitella unelmiaan ja kulkea omia polkujaan.

40-sivuinen kirja on tarkoitettu yli 3-vuotiaille lukijoille. Ensimmäinen painos on puoli miljoonaa kappaletta. Presidentti on luvannut lahjoittaa tuotot apurahoihin, jotka on tarkoitettu kaatuneiden tai vammautuneiden sotilaiden lapsille, Random House kertoo.

Random House on julkaissut Obamalta aiemmin kaksi kirjaa, Unelmia isältäni ( Dreams From my Father) ja Rohkeus toivoa: Ajatuksia amerikkalaisen unelman pelastamisesta ( The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream).

Yhdysvaltain presidenteistä lastenkirjan ovat julkaisseet myös Jimmy Carter ja Theodore Roosevelt.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi