1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Moventas

Moventas laajentaa Yhdysvalloissa

Tuuliturbiinivaihteiden valmistaja Moventas laajentaa tuotantoaan Yhdysvalloissa. Yhtiön mukaan Yhdysvallat on yksi nopeimmin kasvavista tuulivoimamarkkinoista, joten laajentaminen rapakon takana on luonnollista.

Kuva: YLE Keski-Suomi

Portlandiin perustettava tuuliturbiinivaihdelinja avataan vielä ennen tämän vuoden loppua.

- Ensin laajennamme olemassa olevia tilojamme Portlandissa tuuliturbiinivaihteiden kokoonpanoa varten. Aloituskapasiteettimme on 200 MW eli 100-150 keskikokoista tuuliturbiinivaihdetta vuodessa. Jatkamme samalla vielä suuremman kapasiteettilaajennuksen suunnittelua Keskilännen alueelle, toteaa Moventaksen toimitusjohtaja Jukka Jäämaa.

Moventaksen tuuliturbiinivaihteiden valmistus on tällä hetkellä keskitetty Jyväskylään.Tuuliturbiinivaihteiden tärkeimpien komponenttien valmistus jatkuu Jyväskylässä, mutta Yhdysvaltoihin tehtävien toimitusten kokoonpano- ja testaustoiminta siirtyy nyt yhtiön mukaan lähemmäs asiakkaita. Moventaksella on Pohjois-Amerikassa ennestään vaihdehuoltotoimipisteet Greenvillessä, Big Springissä, Portlandissa ja Cambridgessa Kanadassa.

Samalla kun toiminta laajenee Yhdysvalloissa, käydään Jyväskylässä yt-neuvotteluja 150 henkilötyövuoden vähentämiseksi. Yhtiön mukaan irtisanottavien määrä pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Tällä hetkellä Moventasin Jyväskylän tehtailla työskentelee noin 600 henkilöä.