1. yle.fi
  2. Uutiset

"Kuin kauhakuormaajan kauha olisi pudonnut"

Oululainen eläkeläinen Aaro Rundelin havaitsi Arizona Chemicalin pamauksen muutaman korttelin päässä. Aikoinaan tehdasalueella työskennellyt Rundelin luonnehtii ääntä peltiseksi.

Arizona Chemical
Aaro Rundelin
YLE

Koiraansa ulkoiluttanut Aaro Rundelin havaitsi ison peltisen pamauksen kantautuvan entisen Oulu Yhtiön alueelta keskiviikkoaamuna. Muutaman korttelin päässä tehdas alueesta Arizona Chemicalin tärpättisäiliön räjähdys ei tuntunut paineaaltona.

- Se oli justiinsa, niin kuin olisi kauhakuormaajasta kauha tipahtanut asfaltille. Sellainen terävä ja hyvin lyhyt, Aaro Rundelin arvioi.

Rundelinin koira ei ollut paukauksesta moksiskaan ja hetken päästä parivaljakko saattoi havaita hälytysajoneuvojen matkaavan tehdasalueelle.

- Ja radiosta kuulin sitä, että olisi paineaaltoa ollut. Mutta en minä tuntenut mitään paineaaltoa. Se ei ilmeisesti tuohon Puistokadun ja Nahkurinkadun kulmaan passannut.

Aaro Rundelin työskenteli ennen eläkettään 42 vuotta ja 9 kuukautta tehtaalla, joka tuolloin tunnettiin Oulu Yhtiönä. Aikoinaan tehdas oli hyvinkin kaukana Oulun keskustasta. Nyt kaupunki on laajentunut lähes tehtaan kylkeen. Tehtaan vieressä itsekin asustava Rundelin ei osaa olla huolestunut teollisuusalueen tapahtumista.

- Onhan siellä tietysti kaikenlaista tapahtunut ja mennyt ihmishenkiä, mutta ne on tullut pyyhittyä mielestä, Rundelin pohtii.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi