Verottaja epäilee kymmentä omakotitalourakkaa veronkierrosta

Verottajan tehovalvonnassa on paljastunut yllättävän paljon virolaisia ja venäläisiä yrittäjiä, jotka tekevät Kaakkois-Suomessa rakennusurakoita maksamatta veroja. Veronkierto vääristää rakennusalan kilpailutilannetta.

verovirkailijat
Rakennusmies tekee laatoitustyötä keittiössä.
YLE

Lappeenrannassa verottaja tutkii muun muassa kymmenkuntaa omakotitalourakkaa, joissa verot on jätetty maksamatta. Urakoitsijana on venäläinen rakennusalan yrittäjä.

Verottaja on tarkastanut Kaakkois-Suomessa elokuun loppuun mennessä jo kuutisenkymmentä rakennusurakkaa, joista useimpien käsittely on vielä kesken.

- Vuoden loppuun mennessä kohteiden määrä noussee pariin sataan, arvelee vanhempi verotarkastaja Matti Kangasmäki Itä-Suomen verontarkastusyksiköstä Lappeenrannasta.

Parisataa tarkastuskohdetta

Verottajan nelivuotisesta rakennusalan tehovalvontahankkeesta on menossa kolmas vuosi. Tavoitteena oli tarkastaa 72 kohdetta alueella tänä vuonna.

Kangasmäki arvioi määrän nousevan kuitenkin kahteensataan.

- Kyllä tässä tilanteessa yksittäisellä verot maksavalla yrityksellä on vaikea pärjätä urakkakilpailussa. Tällaiset tapaukset pitäisi saada kitkettyä kokonaan pois, sanoo vanhempi verotarkastaja Matti Kangasmäki.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala