1. yle.fi
  2. Uutiset

Seppo Kankaanpää on poronleikkuun suomenmestari

Poronlihanleikkuun suomenmestaruuden on voittanut Lapin Lihan leikkaaja Seppo Kankaanpää Rovaniemeltä. Ensimmäistä kertaa järjestettyyn kisaan kutsuttiin osallistujia suurista lihajalostajista, pienjalostajista sekä suoramyyjistä.

lihateollisuus
Lapin Liha
Lapin Lihan myymälä Rovaniemen teollisuusalueella.YLE / Topi Tossavainen

Toiselle sijalle tuli Jarmo Kynkäänniemi Tannilan porotuotteesta Yli-Iistä ja kolmanneksi Jarmo Hast Veljekset Röngältä. Neljäs oli Janne Mustonen Osuuskunta Kotaporosta ja viides poroisäntä ja suoramyyjä Antti Kantola Kittilästä.

Kilpailijoilla oli tunti aikaa paloitella poro ja leikata siitä kalvottomat lihatuotteet kuten pihvit ja suikaleet.

Voittaja Seppo Kankaanpää iloitsi kisan jälkeen menestyksestään.

- Kun 57-vuotiaana voittaa Suomenmestaruuden niin onhan se hyvin, Kankaanpää sanoo.

Kankaanpää on työskennellyt Lapin Lihassa lihanleikkaajana ja työhönopastajana vakinaisesti yhdeksän vuotta. Lihanleikkaajana hän aloitti jo 70-luvulla.

- Lapin Liha on mukava talo. Lähetti minut kisaan ja tämä on hienoa mainosta Lapin Lihalle, Kankaanpää iloitsee.

Töissä leikataan toisin

Kankaanpää kuvailee kilpailua hienoksi. Omassa työssään hän ei leikkaa poroa siten kuin se tehtiin kilpalavalla.

- Me leikkaamme suoraan, mahdollisimman oikoen. Tässä paloiteltiin ensiksi. Tulos on kuitenkin sama.

Kilpailijoiden työn tulos pisteytettiin. Kankaanpääkään ei saanut täysiä pisteitä.

- Sain 96 prosenttia. Johonkin katosi neljä pistettä, Kankaanpää sanoo.

Kisa käytiin Lapin ammattiopiston tiloissa osana elintarvikealan Jänkäpäivä-tapahtumaa.

Lähteet: YLE Lappi/ Marjukka Talvitie

Lue seuraavaksi