TPS tähyää pudotuspeleihin

Viime kauden Suomen mestari Turun Palloseura tavoittelee menestystarinalleen jatkoa torstaina alkavassa jääkiekon SM-liigassa. Lähtökohtana on pudotuspelipaikan saavuttaminen. Kesän aikana päävalmentaja ja pari ratkaisupelaajaa vaihtoivat maisemaa, mutta uusia vastuunkantajia on jo noussut esiin.

TPS (Jääkiekon Miesten Liiga)
TPS-pelaajat harjoituksissa
YLE / Petra Ristola

Mestaruusviirit saavat torstaina täydennystä, kun TPS avaa kautensa kotoisessa Turkuhallissa viime kevään finaalivastustajaa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Vaikka muutama ratkaisupelaaja ja päävalmentaja Kai Suikkanen siirtyivät muualle, seurajohto uskoo menestystarinan jatkoon. Uusi valmentaja Heikki Leime ja muutama täsmähankinta pelaajapakkaan ovat sopeutuneet hyvin kokonaisuuteen.

TPS:n seurajohto on asettanut ottelukohtaiseksi yleisökeskiarvotavoitteeksi 6 000 katsojaa. Lukua pidetään realistisena, jos joukkue pelaa ennakko-odotusten mukaisesti.

- Harjoituspelit sujuivat tuloksellisesti hyvin. Täytyy toivoa, että tämä antaa joukkueelle tervettä itseluottamusta nyt kun runkosarja on aluillaan. Muuten pelisysteemit ovat pysyneet aika lailla ennallaan, pohtii laitahyökkääjä Sami Venäläinen.

Venäläinen kuului harjoituskauden onnistujiin ollen joukkueensa tehopistetilastossa kärkisijoilla. SM-liigassa mieheltä siis sopii odottaa aiempaa suurempaa roolia.

- Viime kaudella sattui pari pahaa loukkaantumista, joten siinä mielessä myös henkilökohtaiset odotukset ovat nyt korkeammalla, myöntää Venäläinen.

Tasaisuutta ja parempaa mailapeliä

Suurta roolia odotetaan myös maalivahti Atte Engreniltä. Viime kausi sujui vuorotellen jenkkivahti David Leggion kanssa. Huikeat pudotuspelit poikivat nuorukaiselle sitten SM-liigan parhaan maalivahdin tittelin. Nyt 22-vuotiaalle lupaukselle sovitellaan joukkueen kiistatonta ykkösmolarin manttelia.

- Jos ottelut sujuvat hyvin, niin saan varmasti huomattavasti enemmän peliaikaa kuin aikaisempina kausina. Tärkeintä on kuitenkin saada omiin otteisiini enemmän tasaisuutta. Mailapeliäkin olisi syytä parantaa, analysoi Engren.

Engrenillä on jo taskussaan NHL-sopimus Nashville Predators -seuran kanssa. Molemmat osapuolet katsoivat, että nuorukaisen oli syytä jäädä ainakin yhdeksi kaudeksi kehittymään SM-liigaan.

Ei selkeää ennakkosuosikkia

Jääkiekon SM-liigasta povataan ennakkoarvioissa viime kauden malliin tasaista koitosta. Selkeää ennakkosuosikkia on vaikea nimetä.

Toki hallitsevan mestarin päänahkaa janoavat kaikki vastustajat. Sami Venäläisen mukaan TPS on valmis puolustamaan asemiaan, mutta runkosarjaan lähdetään maltillisin tavoittein.

- Tavoitteena on tässä vaiheessa selkeä pudotuspelipaikka. Ei kai viime kauden mestari voisi vähempää tavoitellakaan.

Lähteet: YLE Turku