1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhdysvaltain ohjusiskut Pakistaniin ennätystasolla

Yhdysvaltain miehittämättömillä lennokeilla tekemät ilmaiskut Pakistanissa ovat nousseet ennätystasolle. Tiedustelulähteiden mukaan lennokki-iskut ovat nyt kiivaimmillaan sen jälkeen, kun Yhdysvallat aloitti iskut Pakistanissa vuonna 2004, kertoo uutistoimisto AP.

Ulkomaat
Predator-lennokki
Predator-lennokkiUS Department of Defence

Keskiviikkona Yhdysvaltain ilmaiskussa Pohjois-Waziristaniin kuoli 12 ihmistä. Pakistanin tiedustelulähteiden mukaan Yhdysvaltain ohjusisku kohdistui maalaiskyliin ja vuoristoon lähellä Afganistanin rajaa.

Iskuun osallistui useita Yhdysvaltain lennokkeja, jotka laukaisivat useita ohjuksia. Asukkaiden mukaan iskut kohdistuivat paikallisen heimojohtajan Bacha Khanin omistamiin taloihin. Hän oli vuokrannut ne taistelijoille. Iskut aiheuttivat kylissä paniikin.

- Kun lennokit tulivat, kylän asukkaat alkoivat huutaa ja juoksivat sinne tänne. He huusivat: "Juoskaa, lennokit ovat tulleet", kertoi paikallinen asukas uutistoimisto AFP:lle.

Alueen kerrotaan olevan Afganistanissa amerikkalaisjoukkoja vastaan taistelevan Haqqani-verkoston hallussa.

Aamuyöllä tehty isku oli jo kolmas Yhdysvaltain ilmaisku 24 tunnin aikana. Syyskuussa ainakin 75 ihmistä on jo kuollut Yhdysvaltain ohjusiskuissa Pakistaniin.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n urdunkielisen osaston mukaan Yhdysvaltain lennokeilla tekemät ohjusiskut ovat kolminkertaistuneet presidentti Barack Obaman hallintokaudella.

Lähteet: AP, AFP, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi