Vehviläinen: Liikenteen runkoverkkosuunnitelma tyrmättävä

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) patistaa kansanedustajia tyrmäämään liikenteen runkoverkkosuunnitelman. Vehviläinen korostaa, että politikkojen vastuulla on päättää miten tiestöä hoidetaan ja kehitetään.

talous

Liikenneviraston virkamiesten suunnitelmat jakaa Suomen tiet kehitettäviin ja vain ylläpidettävin huolettivat kansanedustajia budjetin lähtekeskustelussa keskiviikkoiltana.

Liikenneministeri itse on jo aiemmin tyrmännyt kaavailut omalta osaltaan ja kehottaa kansanedustajia tekemään samoin.

- Kun täällä pelättiin, että nyt se runkoverkko otetaan käyttöön kun ne liikenneviraston herrat semmosta suunnittelee. Se on kuulkaa ihan teistä kiinni. Kyllä nyt politiikalla voi vaikuttaa siihen, että otetaanko käyttöön vai ei, evästi Vehviläinen kollegojaan.

Pelkona on runkoverkon ulkoisten osuuksien rapistuminen

Vehviläinen muistutti, että vastaavia kaavailuja on ollut aiemminkin mutta ne on pystytty torjumaan.

- Olkaa ystävät hyvät tässä tiukkoina älkääkä antako sanella sitä, että kolme tuhatta kilometriä pidetään kunnossa ja muu osa annetaan rapistua.

Osa kansanedustajista pelkää, että Liikenneviraston virkamiesten esitys on lähtökohtana seuraavissa hallitusneuvotteluissa.

- Seuraava hallitus määritelee ensi keväänä, että mitä me teemme. Jos kehysbudjetoinnissa pysytään niin se on sula mahdottomuus hoitaa kaikkia niitä toiveita mitä eri puolilla Suomea on, arvioi Matti Kauppila (vas).

Lähteet: YLE Uutiset/ Marjatta Rautio