Liikenneministeri: Tyrmätkää tienhoidon jakosuunnitelma

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk) patistaa kansanedustajia tyrmäämään liikenteen runkoverkkosuunnitelman. Vehviläinen korostaa, että politikkojen vastuulla on päättää, miten tiestöä hoidetaan ja kehitetään.

Anu Vehviläinen
Liikenneministeri Anu Vehviläinen
Liikenneministeri Anu VehviläinenAnu Vehviläinen

Liikenneministeri on tyrmännyt Liikenneviraston virkamiesten suunnitelmat jakaa Suomen tiet kehitettäviin ja vain ylläpidettäviin eli rapistuviin.

Suunnitelmat jakaa Suomen tiet kehitettäviin ja vain ylläpidettäviin huolettivat myös kansanedustajia budjetin lähetekeskustelussa keskiviikkoiltana.

Liikenneministeri itse on jo aiemmin tyrmännyt tiestön hoidon jakokaavailut ja kehottaa kansanedustajia tekemään samoin. Vehviläinen muistutti, että vastaavia kaavailuja on ollut aiemminkin, mutta ne on pystytty torjumaan.

- Kun täällä pelättiin, että nyt se runkoverkko otetaan käyttöön, kun ne liikenneviraston herrat semmosta suunnittelee. Se on kuulkaa ihan teistä kiinni. Kyllä nyt politiikalla voi vaikuttaa siihen, otetaanko käyttöön vai ei, evästi Vehviläinen kollegojaan.

Vehviläinen muistutti, että vastaavia kaavailuja on ollut aiemminkin, mutta ne on pystytty torjumaan.

- Olkaa ystävät hyvät tässä tiukkoina älkääkä antako sanella sitä, että kolmetuhatta kilometriä pidetään kunnossa ja muun osan annetaan rapistua.

Osa kansanedustajista pelkää, että Liikenneviraston virkamiesten esitys on lähtökohtana seuraavissa hallitusneuvotteluissa.

Lähteet: YLE Uutiset