Koulut tutustuvat oopperaan

Oopperaelämykset seitsemänluokkalaisille ja heidän valvojilleen tarjoavat Kansallisooppera ja Suomen kulttuurirahasto. Kulttuurirahasto maksaa pääsylippu- ja matkakulut.

oopperat
Suomen Kansallisooppera.
YLE

Suomen Kansallisoopperan 100-vuotisjuhlien kunniaksi koululaisille tarjottavat ilmaiset oopperaesitykset ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta. Ilmaisiin oopperanäytöksiin haki yli 17 000 seitsemäsluokkalaista valvojineen. Arvonnassa ilmaisen oopperaelämyksen sai 7 000 onnekasta.

Pohjanmaalta arvonta suosi reilua kymmentä eri koulua. Oopperasta pääsevät nauttimaan mm. Vaasan Variskan ja Vöyrinkaupungin koulujen seitsemäsluokkalaiset. Myös Lapualta, Närpiöstä, Jalasjärveltä ja Ilmajoelta lähtee koululaisia Suomen Kansallisoopperaan.

Kansallisooppera tarjoaa opettajille koulutuksen, jonka avulla oppilasryhmät voivat ennakolta valmistautua ooperakokemukseen.

Kokonaan koululaisille on varattu kolme Jukka Linkolan uuden Robin Hood -oopperan esitystä ja yksi Sevillan parturin esitys kevätkaudella 2011. Lisäksi koululaisille on varattu omat kiintiönsä Taikahuilun, Isän tytön, La Cenerentolan, Il tritticon, Reininkullan ja Boris Godunovin vuoden 2011 esityksistä.

Lähteet: YLE Pohjanmaa