SompioRock raikuu Savukosken kairassa

Vuosi sitten ennakkoluulottomasti "jossain hevon jeerassa" ensimmäistä kertaa järjestetty SompioRock - tapahtuma elää ja voi hyvin. Tänä vuonna uutena juttuna on bändileiri kahdellekymmenelle alueen nuorelle.

SompioRock järjestetään toista kertaa vanhan Sompion Kemin- Lapin kylässä, Savukoskella. Järjestelyvastuun on ottanut Savukosken Kehittämisyhdistys ry.

Tänä vuonna SompioRockissa uutena juttuna on bändileiri, jossa parikymmentä alueen nuorta muusikkoa saa eturivin oppia itseltään Zarkus Poussalta, musiikin moniottelijalta.

-Toinen kerta toden sanoo, Mikko Kilpimaa huokaa ja jännittää jo viikonlopun koitosta. SompioRock on miehelle tärkeä, onhan se alueen ainoa rock-tapahtuma ja ainoa, jossa paikalliset muusikot pääsevät näyttämään taitonsa.

-Tästä ei ole tarkoituskaan kehittää mitään massatapahtumaa, vaan pienimuotoisuudessa on tapahtuman voima. Samalla osoitetaan, että osataan sitä täälläkin, laatu on kohdallaan, Kilpimaa kehuu.

Tapahtumassa on mukana yhdeksän orkesteria ja soitto starttaa perjantaina Samperin Savotassa. Bändileiri pidetään lauantaina iltapäivällä ja Zarkus Poussa esiintyy bändinsä kanssa illalla.