Muhammed-pilapiirtäjä joutui piiloutumaan

Yhdysvalloissa profeetta Muhammedia käsitellyt pilapiirtäjä on joutunut menemään maan alle saatuaan uhkauksia. Seattle Weekly -lehden mukaan piirtäjä on vaihtanut käytännössä koko identiteettinsä liittovaltion poliisin FBI:n kehotuksesta.

Ulkomaat

Seattle Weekly julkaisi ensimmäisenä Molly Norriksen pilapiirroksen, jonka nimi oli Everybody Draw Mohammed Day eli vapaasti käännettynä "Kaikki piirtämään Muhammedia -päivä". Tarkoituksena oli kritisoida muiden piirtäjien saamia väkivaltaisia uhkauksia.

Yhdysvaltalaissyntyinen uskonoppinut Anwar al-Awlaki tuomitsi piirroksen kesällä sanoen Norrisin olevan nyt "ensisijainen kohde". Al-Awlakilla uskotaan olevan al-Qaida-yhteyksiä ja hänen epäillään piileksivän Jemenissä.

Seattle Weeklyn mukaan piirtäjä on nyt muuttanut asunnostaan, vaihtanut nimensä ja käytännössä koko identiteettinsä. FBI ei ole kommentoinut lehden tietoja.

Profeetta Muhammedin pilakuvista nousi maailmanlaajuinen kohu viisi vuotta sitten, kun tanskalaisen Kurt Westergaardin kuvat nostattivat väkivaltaisia mielenosoituksia monissa muslimimaissa. Terroristijärjestö al-Qaida julkaisi viimeksi viime kesänä tappolistan, jolla oli piirrosten takia kolme tanskalaista, Westergaardin lisäksi kaksi piirrokset julkaisseen Jyllands-Posten-lehden päällikkötoimittajaa.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset