Borat-tähti näyttelee Freddie Mercurya elokuvassa

Borat-elokuvan tähti Sacha Baron Cohen on valittu esittämään Queen-yhtyeen edesmennyttä laulajaa Freddie Mercurya tulevassa elokuvassa. Vielä nimetöntä elokuvaa tehdään yhteistyössä Mercuryn perikunnan sekä yhtyeen jäsenten kanssa.

viihde
Sacha Baron Cohen pitää kädessään Golden Globe -palkintoa.
EPA

Elokuvassa keskitytään Queen-yhtyeen menestyksekkäimpiin vuosiin 1980-luvulla. Huippuhetkiin kuului muun muassa esiintyminen Live Aid -hyväntekeväisyyskonsertissa vuonna 1985.

Elokuvan käsikirjoituksen tekee Peter Morgan, jonka kynästä ovat syntyneet esimerkiksi elokuvat The Queen ja The Last King of Scotland. Ohjaajaa elokuvalle ei ole vielä valittu.

Freddie Mercuryn perikunta on mukana elokuvanteossa, samoin kolme jäljellä olevaa Queenin jäsentä. Kitaristi Brian May ja rumpali Roger Taylor tarkistavat elokuvan musiikin. Mukana on alkuperäistä Queen-musiikkia sekä Mercuryn soolokappaleita.

Freddie Mercury, oikealta nimeltään Farrokh Bulsara, perusti Queenin vuonna 1971 yhdessä Mayn, Taylorin ja John Deaconin kanssa. Mercury kuoli AIDSiin 45-vuotiaana vuonna 1991 vain päivä sen jälkeen, kun oli myöntänyt sairastavansa tautia.

Sacha Baron Cohen on tullut tunnetuksi useista karikatyyrisistä hahmoistaan kuten Borat, Ali G sekä Brüno.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset