Käkelän palvelutaloon uusinta tekniikkaa

Orimattilaan valmistuva uusi vanhusten palvelutalo on edennyt harjakorkeuteen. Talo valmistuu Käkelän palvelukeskukseen joulukuun alussa. Asukkaat pääsevät muuttamaan alkuvuodesta.

palvelutalot
Vanhuksen käsi.
Yle

Palvelutaloon tulee 46 asuntoa, joista puolet on dementiahoivapaikkoja. Asukkaat valitaan sulkeutuvista vanhusten asuntoyksiköistä ja palveluasuntopaikkaa jonottavista vanhuksista.

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän koti- ja asumispalvelujen päällikön Maria Borgin mukaan Käkelän uusi palvelutalo varustetaan uusimmalla tekniikalla, mutta se ei vähennä tarvittavan henkilökunnan määrää.

- Parikymmmenen neliön asunnoissa on muun muassa turvalattia, joka hälyttää henkilökunnan, jos asukas makaa lattialla tai poistuu asunnosta.

Vanhanaikaiset palvelutalot suljetaan

Käkelään, valmistuvan palvelutalon yhteyteen suunnitellaan parhaillaan toista palvelutaloa, johon tulisi myös 46 asuntoa. Asuntosihteeri Erkki Kivisen mukaan tälle haetaan vielä loppusyksyn aikana rahoitusta.

Orimattilassa suljetaan kolme vanhusten asuntoyksikköä alkuvuodesta.

- Dementiapalveluasumisen yksiköt Illansuu ja Iltarusko sekä vanhainkoti suljetaan alkuvuodesta, koska ne eivät vastaa enää tämän päivän laatukriteereitä. Nykyään pitää palvelutalosta löytyä muun muassa jokaiselle asukkaalle oma huone yhteistilojen lisäksi, kertoo Maria Borg.

Sulkeutuvissa paikoissa on hieman yli 40 asukasta, jotka sijoitetaan palveluasuntoihin ja laitoshoitopaikoille. Maria Borgin mukaan asukkaille valitaan uusi asuinpaikka jokaisen henkilökohtaisten palvelutarpeiden mukaan.

Lähteet: YLE Lahti