1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Finpro: Suomalaisfirmojen panostettava uusille markkinoille

Firmoille kansainvälistymisapua tarjoavan Finpron mukaan kansainvälistyvien suomalaisfirmojen kannattaisi satsata parhaillaan syntyville uusia kauppamahdollisuuksia tarjoaville markkinoille. Finpron mukaan esimerkiksi Afrikka ja Etelä-Amerikka olisivat monelle merkittäviä markkinaosuuksia hakevalle suomalaisfirmalle paljon fiksumpi kohde kuin perinteiset, kovasti kilpaillut maat.

talous
Kännyköitä.
Yle

- Meillä Suomessa on vähän perisyntinä se, ettei me oteta haltuun niitä uusia markkinoita. Se estää sen oikein kannattavan ja merkittävän kasvun, sanoo Finpron toimitusjohtaja Kari Häyrinen.

2010-luvusta toivotaan uuden kasvun aikaa, jossa kymmenetuhannet uudet pikku-Nokiat nostaisivat Suomea uuteen talouskasvuun: sellaiseen kunnon kasvuun, eikä tuskallisen hitaasti etenevään pikkukasvuun jota jo monet talousennustajat pelkäävät.

Finpron mielestä nyrkkisääntö firmoille olisi rynnätä yhä nopeammin sinne, minne on syntymässä kysyntää. Mielenkiintoisimpina kasvavina maantieteellisinä markkinoina Finprossa pidetään Etelä-Amerikkaa ja Afrikkaa. Finpro avaa uudet toimistot tässä kuussa kolmeen Afrikan maahan.

- Jos halutaan kannattavuutta, kannattavaa kasvua tai markkinaosuuksia, niin kyllä se ensimmäisten joukossa oleminen on välttämätöntä. Suomalaiset yritykset ovat sen verran pieniä pääsääntöisesti, etteivät ne pysty enää jälkeenpäin ostamaan markkinaosuuksia ja sitä kautta luomaan itselleen merkittävää asemaa, sanoo Häyrinen.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi