Hyppää sisältöön

Sadat turkistuottajat laajentavat tuotantoa

Turkistuottajat ovat selvinneet hyvin taantumasta ja sadat tilat investoivat laajennuksiin. Kova kysyntä tuntui maanantaina Vantaalla alkaneessa turkistuottajien huutokaupassa, jossa myydään yhteensä 1,5 miljoonaa ketun, minkin ja supikoiran nahkaa.

Supikoira häkissä Kuva: Yle

Suurin osa ostajista tulee Kiinasta tai Hongkongista. Suomi on jo ohittanut Kiinan maailman suurimpana ketunnahkojen tuottajana. Ketunnahkojen hinta on lähes kaksinkertaistunut vuodentakaisesta, mikä innostaa kasvattamaan tuotantoa, kertoo Turkistuottajien toimitusjohtaja Pertti Fallenius.

- Usko tulevaisuuteen on kova, sukupolvenvaihdoksia tehdään ja vasarat paukkuvat. Nyt tehdään niitä investointeja jotka ovat jääneet tekemättä laihoina vuosina, hän kuvaa.

Ruotsissa kettujen tarhauksesta on luovuttu, sillä eläinten hyvinvointia koskevien säädösten kiristäminen on tehnyt tuotannon kannattamattomaksi. Maan punavihreä-koalitio on esittänyt rajoituksia myös minkkien tarhaukseen.

Porvarihallitus ei kuitenkaan ole kuitenkaan ajanut uusia rajoituksia. Fallenius onkin hyvin tyytyväinen Ruotsin vaalituloksesta:

- Hallituksen elinkeinomyönteinen linja sai vahvan tuen. Me emme usko kieltoihin ja rajoituksiin, Fallenius tulkitsee naapurimaan vaalitulosta.

.
.