Aaro remonttiin, Pietarille lisää pysäkkejä

Hämeenlinnan kirjastoauto Aaro joutuu keskiviikkona korjaamolle. Syynä on auton jousituksessa ilmennyt ilmavuoto. Aaro on poissa liikenteestä loppuviikon ajan.

kirjastoautot
kirjastoauto Pietari
Pietari tarjoaa jatkossa kirjastopalveluja myös Virvelinrannan pysäkillä.YLE Häme

Kirjastoauto Aaron remontin takia kaikki Lammin alueen pysäkit on peruttu keskiviikosta perjantaihin. Seisokkipäivinä erääntyvät lainat voi uusia Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kotisivuilla tai soittamalla kirjaston asiakaspalvelun numeroon 03 621 2612.

Hämeenlinnan kirjaston johtava kirjastonhoitaja Tuija Vahtero kertoo, että syksy tuo pieniä muutoksia kirjastoauto Pietarin tiistaipysäkkeihin.

- Pietarin aikatauluun lisätään uusi pysäkki ensi viikon tiistaista eli syyskuun 28. päivästä alkaen. Auto pysähtyy Virvelinrannan uuden päivätoimintakeskuksen parkkipaikalla parittomien viikkojen tiistaisin klo 12.35 - 13.05.

Virvelinrannan pysäkki on kaikkien kaupunginosan asukkaiden käytettävissä. Uuden pysäkin vuoksi Hattelmalan ja Katuman päiväkotien viikoittaiset pysäkkiajat muuttuvat kymmenisen minuuttia.

Hattelmalan päiväkodilla pysähdytään jatkossa joka tiistai klo 13.10 - 13.30. Katuman päiväkodin pysäkkiaika lyhenee 10 minuuttia. Pysäkkiaika on klo 13.40 - 14.00. Muut pysäkkiajat säilyvät Tuija Vahteron mukaan ennallaan.

Kirjastoautojen kuljettajat koulutukseen

Kaikki Hämeenlinnan kirjastoautot ovat poissa reiteiltä maanantaina, 11. lokakuuta kuljettajien koulutuspäivän vuoksi. Kirjastoautojen kuljettajat kuuluvat kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyydestä annetun lain piiriin.

- Lain mukaan kaikkien työkseen raskaampaa kalustoa kuljettavien henkilöiden on pidettävä ammattitaitoaan yllä jatkokoulutuksin, muistuttaa Vahtero.

Kirjastoautonkuljettajien ensimmäinen koulutuspäivä järjestetään Huittisten ajoharjoitteluradalla, jossa harjoitellaan ennakoivaa ja liukkaan kelin ajoa. Koulutuspäivään osallistuu kirjastoautonkuljettajia koko Kanta-Hämeen maakuntakirjastoalueelta.

Koulutuspäivän vuoksi jäävät ajamatta Aaron iltapäiväreitti Hauholla sekä Pietarin koulupysäkit Taljalassa ja Hirsimäessä, samoin kuin Rengon iltareitti. Myös seisokkipäivinä erääntyvät lainat voi uusia kirjaston kotisivuilla tai soittamalla kirjaston asiakaspalveluun.

Lähteet: YLE Häme