1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pursiseura

Oulun pursiseuroja riivaa tilanahtaus

Oulun veneilyseurat kaipaavat lisää tilaa. Oulun Työväen Pursiseuran Seelari ja Oulun Pursiseuran ja Merenkävijöiden yhteinen Johteenpooki ovat nykyisin niin täynnä, että uusia satamapaikkoja kaivataan. Purjehtijoiden ongelman on kuitenkin sopivien laajentumisalueiden puute.

Oulun Työväen Pursiseuran venesatama Seelari Hietasaaren rannassa kaipaisi laajennustilaa. Kuva: YLE

Oulun Työväenpursiseura on havitellut puoltasataa uutta venepaikkaa nykyisen Hietasaaren rannassa olevan Seellarin edustalta Pajusaaresta. Ajatus ei ole ottanut tuulta kaupungin puolella.

- Ne kun rantarisukot on sen verta kovassa kurssisa täälä Oulusa, että niitä suojellaan eikä me ole päästy etteenpäin tässä, sanoo Työväne Pursiseuran telakkasäätiön puheenjohtaja Eero Kenakkala.

Merikeskus ei riitä seuroille

Oulussa on kehitelty myös ajatusta erityisestä merikeskuksesta, joka sijoittuisi Toppilansalmeen. Merikeskus palvelisi kuitenkin pursiseurojen lisäksi myös muita veneilijöitä. Sinne on kaavailtu myös veneilyyn liittyviä kaupallisia palveluita. Siitä ei sellaisenaan olisikaan seurojen tarpeisiin.

Eero Kenakkalan mielestä nykyisten kolmen seuran tarpeita ei Toppilansalmessa pystyttäisi täyttämään. Samoilla linjoilla on myös Merellinen Oulun puheenjohtaja Pentti Auranaho.

- Satama tarvitsee aina myös maa-alueita, muistuttaa Auranaho. Maata tarvitaan muun muassa palveluita varten sekä veneiden säilytysalueeksi. - Kyllä se toimii parhaiten omissa seuroissa, mutta laajentumisen tarvetta niillä on, kun molemmat seurojen satamat ovat täynnä.

Itse merikeskuksen molemmat veneilykonkarit toivottavat tervetulleeksi.

- Merikeskus palvelisi hyvin Oulun merellisyyttä, kun saataisiin tänne vierasvenesatamakin. Sellaistahan täällä ei ole ja siksi veneilijät kiertävät Oulun. Kyllä Toppila olisi sellaisen paikka ja toimisi hyvin, sanoo Pentti Auranaho.