Aurinkoinen Virtaus on kohta Suomen iloisin kaupunki

Lokakuun alussa alkava koko perheen draamakomedia Uusi Päivä tuo kuvitteellisen Virtauksen kaupungin elämän koko kansan olohuoneisiin. 15 000 asukkaan idyllisen pikkukaupungin taustalta löytyy lähes sadan ihmisen tuotantotiimin ponnistus.

Uusi päivä (tv)
Virtauksen kaupungin nettisivut.
Virtauksen kuvitteellisen kaupungin nettisivut ovat aidon näköiset.YLE

Pääradan varrelle Helsingin ja Hämeenlinnan väliin on perustettu uusi kaupunki nimeltä Virtaus. Kaupunki on Ylen uuden draamakomedian kulissikaupunki, joka todellisuudessa sijaitsee Tampereella.

- Me haluttiin luoda oma kaupunki, jolloin me pystytään itse päättämään mitä Virtauksessa tapahtuu, sanoo YLE Draaman vastaava tuottaja Arttu Nurmi.

Kolmena päivänä viikossa esitettävä "Uusi päivä" haluaa profiloitua hyväntuuliseksi ja iloiseksi koko perheen sarjaksi. Maanantaista keskiviikkoon iltakahdeksalta TV2:lla esitettävää ohjelmaa voi seurata myös perheen pienempien kanssa, Nurmi lupaa. Uusi päivä sisältää runsaasti musiikkia, tanssia ja laulua ja tekijät ovat etsineet sarjaan mm. aivan uudenlaista raikasta värimaailmaa, jotta sarja erottuisi muista markkinoilla olevista sarjoista.

- Me olemme etsineet väripaletista niitä värejä, mitä ei aikaisemmin olla nähty. Kun tämä tulee synkkänä talviaikana ulos, niin me toivotaan, että tämä näyttäytyy raikkaana ja lämpimänä kaverina, jonka luokse voi arki-iltaisin tulla, Arttu Nurmi kertoo.

Suuri tekijäjoukko taustalla

Uuden päivän esiintyjäkaartiin kuuluu 17 ammattinäyttelijää sekä reilu kymmenkunta nuorta näyttelijää. Lisäksi sarjassa käytetään runsaasti avustajia. Uuden päivän tähtiin kuuluu mm. pitkän uran kansallisteatterissa tehnyt Juhani Laitala sekä viitisen vuotta sitten kansallisteatterista eläkkeelle siirtynyt Tapani Perttu. Nuoremmasta kaartista mukana on mm. Lari Halme.

- Koko projektin henkilökunta nousee lähelle sataa, Nurmi kertoo.

Internet mukana draamassa

Uuden päivän roolihenkilöiden ja Virtauksen kaupungin tapahtumia voi seurata TV:n lisäksi myös verkossa, sillä sarjaa kirjoitetaan myös mm. sosiaaliseen mediaan. Myös Virtauksen kuvitteelliselle kaupungille on perustettu aivan aidon näköiset internet-sivut, jotka löytyvät osoitteesta www.virtaus.fi (siirryt toiseen palveluun).

- Verkossa on aivan oma draamansa käynnissä, joka tukee sarjan kerrontaa. Verkkoon ei kuitenkaan pakosta tarvitse mennä, vaan sarjassa pysyy kärryillä ilman internettiäkin, lupaa tuottaja Arttu Nurmi.

Uusi päivä alkaa TV2:lla lokakuun neljäs päivä.

Lähteet: YLE Satakunta