1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Laaninen toivoo tasapuolisuutta vaalirahoituskeskusteluun

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen pitää apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen eilen esittämiä moitteita kovina. Kalske sanoi maanantaina YLE Uutisille, että rikosepäilyjen mukaan Suomeen rakennettiin lainvastainen rahoitusjärjestelmä, joka rahoitti poliitikkoja vuosikausia ilman minkäänlaista kontrollia.

talous
Timo Laaninen
Keskustan puoluesihteeri ei lämpene ajatukselle, että yksittäisiä kuntia siirrellään vaalipiiristä toiseen.YLE

Timo Laaninen haluaisi siirtyä poliittisessa keskustelussa jo eteenpäin.

- Kovaa puhetta tietysti ja on hyvä, että nämä asiat kerta kaikkiaan käydään läpi kunnolla pohjamutia myöten. Itse haluaisin jo enemmän katsoa tulevaisuuteen.

Laanisen mukaan kaikki puolueet eivät ole olleet tasavertaisessa asemassa vaalirahoituksensa keräämisessä. Kritiikkiä lähtee erityisesti hallituskumppani RKP:n suuntaan.

- Kyllähän tässä tietysti vähän kateellisena katselee, että miten fiksusti jotkut muut puolueet ovat osanneet tämän vaalirahoituksensa hoitaa. Ruotsinkielinen pääoma laittaa pystyyn tuosta vaan sormia napsauttamalla säätiön, joka voi vuositasolla lahjoittaa toista miljoonaa euroa RKP:lle ja kaikki tapahtuu laillisesti. Meillä köyhemmillä puolueilla on vähän vaikeampaa tämä rahankeruu.

Laaninen uskoo, että menneistä on opittu ja tulevissa vaaleissa osataan toimia kestävällä tavalla.

- Ei me niin kovakalloisia me poliitikot olla, ettemmekö osaisi ottaa opiksi. Tässä on nyt uudistettu lainsäädäntö ja omia menettelytapoja sekä vähän kasvojakin vaihdettu omassa puolueessa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi