1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Mehevä omenapiirakka

Kuva: YLE / Ritva Karhula

100 g voita

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 g sahramia

200 g tuorejuustoa

3 munaa

1 dl mannaryynejä

3 omenaa tai nektariinia tai molempia

Vatkaa voi, sokeri, vaniljasokeri ja sahrami kuohkeaksi. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon, ja sen jälkeen mannasuurimot.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja käännä ne vähitellen joukkoon, älä vatkaa.

Kuori ja pilko omenat, voitele vuoka ja laita taikina siihen (leivinpaperi pohjalle). Aseta omenalohkot kauniisti päälle ja ripottele vähän sokeria ja kanelia pinnalle.

Paista kakku 30-35 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

Keitä toscakuorrute sillä aikaa.

75 g mantelia

1,5 dl sokeria

75 g voita

1,5 rkl jauhoja

3 rkl kermaa

Sekoita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua muutama minuutti hiljalleen koko ajan sekoittaen. Levitä toska kakun päälle ja paista vielä 5-10 minuuttia.