Hyppää sisältöön

Merirosvot liikkuvat kärkitossuissa Mikkelissä

Savcor Ballet tuo merirosvot Mikaeliin. Tänään ensi-iltansa saava Le Corsaire esitetään Suomessa tiettävästi ensimmäistä kertaa kokoillan balettina.

Savcor Balletissa nähtiin 2010 Le Corsaire -baletti. Kuva: Yle / Susanna Pekkarinen

Teoksen solistina maailmanmaineeseen noussut Farukh Ruzimatov on lyhentänyt lähes nelituntisen tarinan kaksituntiseksi. Esityksessä on säilytetty tutuimmat solistiosuudet ja näyttävimmät ryhmäkohtaukset.

- Ruzimatov on itse noussut maailmanmaineeseen tämän teoksen solistina. Hän on ottanut pitkästyttävät jaksot pois ja siitä on jäänyt jäljelle tällainen tanssillinen potpuri, kertoo Savcor Balletin järjestäjä Ulla Savisalo.

Baletti tunnetaan erityisesti miestanssijoiden vaativista osuuksista. Tarinan pohjana on Lordi Byronin runo, joka kertoo ranskalaisista vapaaehtoisista, merirosvoista, jotka osallistuivat Kreikan vapaustaisteluun turkkilaisia vastaan.

Ensi-illassa pääsolisteina tanssivat Artjom Pihatshov ja Jekaterina Bortshenko.

- Maailmalla esitettäviä klassisia kokoillan baletteja on vain muutama. Tämä on vanhin edelleen ohjelmistossa olevista baleteista. Ihme kumma, sitä ei ole ennen esitetty Suomessa. Tämä on minun mielestäni balettihistoriaa, Savisalo hehkuttaa.

Balettijuhlien ohjelmistossa on tänä vuonna lisäksi myös modernimpaa balettia esittelevä gaalailta sekä koko perheen baletti Cipollino.

Savisalo kertoo, että tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan myös ensi vuonna Mikkelissä. Luvassa on myös vierailu Tampereelle.

.
.