Rovaniemen markkinat kuihtuvat vuosi vuodelta

Moni kauppias Rovaniemen markkinoilla valittelee väen vähentymistä vuosi vuodelta. Syysmarkkinat vetivät kuitenkin kohtalaisesti väkeä viimeisenäkin päivänä torstaina sadesäästä huolimatta.

Rovaniemi
Tiskillä omenoita ja hunajaa
Tyypillinen sää Rovaniemen markkinoiden aikana.YLE / Sauli Antikainen

Rinkeleitä torilla myyvän Katri Villan mielestä tänä vuonna kauppa on käynyt hiukan huonommin kuin normaalisti, koska Rovaniemellä on ollut kolmet markkinat lyhyen ajan sisällä. Ennen syysmarkkinoita Rovaniemellä on järjestetty Elonkorjuumarkkinat ja Wanhat markkinat.

- Se on liikaa Rovaniemen kokoiselle kylälle. Rovaniemen kaupungin ja järjestäjien tulisi miettiä sitä asiaa tarkkaan koska jos kauppiaat lähtevät pois markkinoilta niin silloin tämä tapahtuma on ohitse, Villa kertoo.

Villa ehdottaakin paluuta vanhaan systeemiin eli kaksiin markkinoihin vuodessa.

- Nyt kauppiaat eivät tule tänne jos kauppa ei käy.

Viereisellä kojulla vihanneksia ja hedelmiä myyvä Teija Rantakallio kertoo, että kauppa on käynyt kohtalaisen hyvin mutta toteaa myös, että väkeä on vähemmän verrattuna aikaisimpiin vuosiin. Rantakallio ei osaa itse arvioida miksi väki on vähentynyt.

- Ihmetyttää koska normaalisti täällä on ollut todella paljon väkeä ja kauppiaita enemmän. Siitä on puhuttu täällä paljon.

Lähteet: YLE Lappi / Matti Konttinen