Nenäpäivää 2009 Kiipulassa: nenäbingoa ja hupijumppaa

Kiipulan kuntoutuskeskus Janakkalan Turengissa on tänään nenähuuman vallassa. Kuntoutusasiakkaat pelaavat nenäbingoa ja hauskaa piisaa!

Nenäpäivä
pelleasuinen nainen ja nenäpäivän ilmapallo
Pöljäile pallo paremmaksi! Nenäpäivänä on lupa hassutella!YLE / Nina Keski-Korpela

Punaiseen asuun, peruukkiin ja nenään sonnustautunut kuntohoitaja Tiina Ven organisoi nenäpäivähulinaa Kiipulassa.

- Olemme mukana Planin toiminnassa ja meillä on kummilapsi Keniassa, ja siitä se ajatus sitten lähti, että työpaikallekin pitää jotain järjestää nenäpäivänä, Ven kertoo.

Liikuntasalissa heitetään tarkkuusheittoja ja pelataan hallicurlingia kuntoutusasiakkaiden kanssa. Jo aamusella hassuteltiin nenäjumpan merkeissä. Sali on puolillaan iloisia ilmeitä, lattialla on punaisia nenäpäivä-ilmapalloja ja musiikki soi taustalla. Panda-asuun pukeutunut liikunnanohjaaja Emilia Laine kannustaa ja laskee pisteitä.

Toinen puoli salista on omistettu nenäbingolle, jota pyörittää Pirkko Mykkänen. Säästöpossuun kertyneet nenäbingo-osallistumismaksut toimitetaan päivän päätteeksi nenäpäiväkeräykseen. Pelataan pitkää bingoa, lappu täyteen. Numeroita nostellaan ja kuulutetaan, laput liikkuvat ja alkaa jo jännittää. Enää pari numeroa...

- Nenäbingo! kajauttaa lappeenrantalainen Satu Kanerva.

Hän väittää olevansa vanha bingoilija, ja paino sanalla vanha - ja naurut päälle. Palkinnoksi tuli postikortti ja muhkea punainen kynä. Vielä toimittajan poistuessa salista iloiset naurut helähtävät ja lysti jatkuu, kuten nenäpäivänä kuuluukin.

Lähteet: YLE Häme / Nina Keski-Korpela